Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li to uspjeh?

Dinamo jedini u Europi zaključao vrata: Mamić ide Bjeličinim stopama. Što se mora dogoditi da Modri ne prođu dalje?

Dinamo je na korak od drugog kruga Europske lige nakon 3:0 pobjede protiv Wolfsbergera u 4. kolu Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri su u Klagenfurtu odigrali možda i najbolju partiju ove sezone, posebice u drugom poluvremenu.

Veći dio prvog poluvremena gledali smo opreznu igru s obje strane. Modri su ispipavali teren i suparnika nekih 35-40 minuta, a onda su krenuli naprijed i u samoj završnici propustili tri jako dobre šanse. Jamačno im se odvrtio film iz Osijeka, kada su također propustili povesti, a onda su kažnjeni. Ovaj put Modrima se promašaji nisu osvetili, teško da su i mogli jer je vidljivo da su puno bolji od Wolfsbergera.

gol expired Dinamo razbio Austrijance u drugom poluvremenu: Modri na korak od drugog kruga Europske lige divider

Dinamo je u drugim dijelu pojačao ritam, suparniku nije dao ni gram šanse da se izvuče neporažen. Majer je načeo Austrijance, prvi gol je uvijek najvažniji, ali ako bismo morali nekoga istaknuti, onda je to Arijan Ademi.

Ademi na viskoj razini 

Kapetan je odigrao odličnu utakmicu, sjajno je asistirao Petkoviću za drugi pogodak nakon solo prodora, a da je još realizirao neku od šansi koje je imao, bilo bi to briljantno.

Dinamo je sada prvi na ljestvici s osam bodova, Feyenoord je drugi s pet, Wolfsberger i dalje ima četiri, a CSKA tri boda.

S bodom u Rotterdamu u sljedećem kolu Dinamo bi osigurao prolazak skupine kolo prije kraja. Dinamo može proći dalje i s osam bodova ako mu se poklope ostali rezultati.

gol expired Asanović otkrio nevjerojatnu anegdotu o Maradoni: "Igrao je protiv nas odvezanih kopački" divider

Recimo, odgovaralo bi mu da CSKA i Wolfsberger u sljedećem kolu remiziraju, a da onda Feyenoord pobijedi ili barem remizira s Austrijancima u zadnjem kolu. U tom slučaju Dinamo bi mogao izgubiti od CSKA u zadnjem kolu.

Dinano jedini u EL i LP bez primljenog gola

Naravno da Modri ne smiju razmišljati o toj varijanti, jer ako izgube od Feyenoorda, a CSKA pobijedi Wolfsberger u Moskvi, u posljednjem kolu bit će sve otvoreno. Ako bi CSKA slavio u Zagrebu, prošao bi dalje, a Dinamo bi ispao.

Dakle, ništa još nije gotovo, Modri moraju biti maksimalno ozbiljni. Sjetimo se samo prošle sezone i kako se rasplela situacija u skupini Ligi prvaka. Dinamo je dvije-tri minute prije kraja utakmice sa Šahtarom imao u džepu drugo mjesto i prolaz u drugi krug Lige prvaka, a na kraju nije bio ni treći. Ispao je baš na dinamovski način, gotovo nevjerojatnim spletom okolnosti.

gol expired Spektakularan oproštaj navijača Napolija od Diega Maradone uoči utakmice protiv Rijeke divider

Međutim, to je bila Liga prvaka i puno jači suparnici, realno kvalitetniji od Dinama, a ovo je ipak Europska liga i protivnici koji su po mjeri Modrima. Statistika kaže da Dinamo jedini ove sezone u Europskoj ligi i Ligi prvaka još nije primio pogodak.

Satisfakcija za Zorana Mamića

Kolika je onda šansa da će u posljednja dva kola izgubiti obje utakmice protiv suparnika kojima je po kvaliteti u najmanju ruku ravnopravan?

Obrane smo se svi pribojavali uoči početka natjecanja, a ona se pokazala najčvršćom karikom. Zoran Mamić uspio je zaključati vrata. Treba reći da je pametnom taktikom uspio doći na prag prezimljavanja u Europi, čime će se približiti izjednačavanju rezultata Nenada Bjelice iz pretprošle sezone.

Iako je Mamić svojedobno u javnim prepirkama s Bjelicom utvrdio da prezimljavanje u Europskoj ligi i nije neki poseban rezultat, ne sumnjamo da bi plasmanom u drugi krug dobio jako slatku satisfakciju.

Još ako prođe u četvrtinu finala, gdje će mu biti kraj. No, ne treba žuriti i skakati pred rudo, Modri moraju ostati koncentrirani i priču dovesti do kraja. Doista imaju ogromnu šansu, jednostavno ne smiju propustiti meč-loptu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider