Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak Nenada

Modri izabrali novog trenera: Bjelica na pragu Dinama

Nenad Bjelica zakucao je po drugi put na vrata Dinama...

Nenad Bjelica (Foto: Guliver Images)

Dinamo će izabrati prije ligaške utakmice s Lokomotivom trenera, a prema svemu sudeći to će biti Nenad Bjelica.

Ekipa Lukcky Puncha - Boban, Zelg i Poki Rođendanski Lucky Punch: Erslan, majice, spot, zid plača, Glory... divider

Razgovori o preuzimanju Bjelice praktički su završeni i to bi trebala biti gotova priča. Bjelica bi trebao sjesti na klupu Modrih već protiv Lokomotive. Sređuju se posljednji detalji oko njegova ugovora s Union Berlinom i kako stoje stvari, to bi trebalo biti riješeno. Kada bude, odluku će zapečatiti Izvršni odbor Dinama.

Bjelica je bio favorit među hrvatskim trenerima i na kraju se pokazalo da čelnici Dinama nisu uspjeli pronaći bolje inozemno rješenje.

Bjelica se vraća na klupu Dinama

Ako ne dođe do preokreta u zadnji trenutak, Bjelica će uskoro biti potvrđen novim trenerom. Bit će mu to drugi put da sjeda na klupu Dinama. 

Bjelica bi trebao prodrmati šokiranu Modru momčad i vratiti pozitivnu atmsoferu u poljuljanu svlačionicu. Već je pokazao kod prvog preuzimanja Dinama u svibnju 2018., kada je također bila nezavidna situacija, u kadrovskom smislu još teža jer su neki bitni igrači bili na odlasku, da ima dovoljno znanja i autoriteta brzo složiti novu momčad i napraviti rezultat.

Gabriel Batistuta Ljubimac žena zaradio milijune, a sin mu radi u fotokopiraonici: ''Mogu mu kupiti Ferrari, ali…'' divider

Sjećamo se da su prognoze bile skeptične, igrači koji su to ljeto pristigli u Maksimir tada su bili prilično nepoznati široj javnosti i nije se moglo predvidjeti kako će se snaći u Dinamu.

Slična situacija u ljeto 2018.

Podsjećamo da su tada došli Mislav Oršić, Bruno Petkvoć, Emir Dilaver, Marin Leovac, Damian Kadzior, Theophile… Iz ove perspektive to su sve poznata imena, no tada to nije izgledalo tako.

Bjelica je u kratkom roku posložio momčad i izvukao maksimum. Daljnji rezultati u Europi to su najbolje pokazali.

Jedan od povećih Bjeličinih aduta u utrci za mjesto trenera Dinama bio je taj što je pokazao da je sposoban igrački podignuti, pa i disciplinirati Brunu Petkovića, koji je pod njegovim vodstvom proigrao i izrastao u najveću Dinamovu zvijezdu i naposljetku reprezentativaca.

Krpanje rupa u obrani

Bjelicu čeka možda i najteži zadatak na popravljanju igre u obrambenoj fazi. Tu su uočeni najveći problemi. Dinamovi suparnici stvarali su puno šansi, nisu u pitanju samo Bayern i Slaven, sjećamo se što je bilo protiv Osijeka, Rijeke, Hajduka i Qarabaga.

Dani Olmo i Lamine Yamal Barca priprema bombu i ruši Real: Transfer od 150 milijuna eura, Olmo u opasnosti divider

Stvaranje igre koja će donijeti dominaciju barem u hrvatskom prvenstvu mukotrpan je proces, a Bjelica neće imati puno vremena.

Podizanje Petkovića i Baturine

Trenutačna situacija ima puno sličnosti s počecima rada u njegovom prvom mandatu, ali ima i dosta razlika. Znamo što se dogodilo na kraju njegova mandata u Dinamu. Bjelica je u međuvremenu sjedio na klupi Osijeka, Trabzonspora i Union Berlina.

Ne može se reći da je imao puno uspjeha, najblaže rečeno. Kod jednog dijela Dinamovih navijača možda je navukao lagani antagonizam i pitanje je kako će ga prihvatiti. No to je manji problem, puno veći će biti osoviti Modre na noge i zaredati s pobjedom.

Ako to napravi, nema sumnje da će opet steći veliku navijačku podršku. U svakom slučaju, mora će zasukati rukava, čeka ga zahtjevan posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je svladao Banjole 3:1 i prošao dalje, no puno teže nego što su svi očekivali. Vaš komentar na utakmicu?

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
Trener Perković je odlučio uvesti i Petkovića i Mišića za posljednjih deset minuta utakmice protiv Banjola, ne želi baš ništa riskirati...

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
70 minuta igre je iza nas, Banjole se dobro drže protiv Dinama...

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
Gotovo je prvo poluvrijeme! Dinamo vodi 2:1 protiv Banjola, a domaćini su našli način kako šokirati i zatresti mrežu hrvatskog prvaka.

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix