Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Laporta kreće u akciju

Barca priprema bombu i ruši Real: Transfer od 150 milijuna eura, Olmo u opasnosti

Barcelona radi na operaciji koja će ju stajati 150 milijuna eura i koja bi mogla zakomplicirati život Daniju Olmu na Camp Nouu…

Dani Olmo i Lamine Yamal (Foto: Afp)

Potpisivanje ugovora s Danijem Olmom za Barcelonu je bio jedan od najvažnijih poteza prošlog ljeta.

Katalonski klub platio je 55 milijuna eura Leipzigu da vrati Olma pod svoje okrilje. Olmo je dijete Barcelone, prošao je njenu omladinsku školu La Masiju, no iskorak u profesionalnoj karijeri napravio je u zagrebačkom Dinamu, a potom je prešao u Bundesligu.

Amr Kaddoura se htio tući s vlastitim navijačima Kaos u Švedskoj: Nakon izgubljenog derbija vratar se htio tući s vlastitim navijačima! divider

Olmo je bio jedan od ključnih članova španjolske reprezentacije koja je ljetos osvojila Eura i to ga je još više bacilo u orbitu. Nakon višetjedne transferne sapunice i koketiranja s nekolicinom najvećih europskih klubova, u konačnici je ipak prešao u Barcelonu.

U njezinom dresu započeo je sezonu na visokoj razini, pokazao je kvalitetu već u prvim nastupima, zabijao je golove i asistirao. Međutim, ozljeda mišića udaljila ga je s terena i očekuje se da će se vratiti tek sredinom listopada.

Barcelona želi Wirtza

Momčad Hansija Flicka pokazala je da može pobjeđivati i bez njega, no ta je ozljeda ipak natjerala Joana Laportu da počne još intenzivnije razmišljati o dovođenju novih pojačanja, a sve kako bi još ravnopravnije konkurirao top klubovima u Europi, prije svih Real Madridu i Manchester Cityju.

Kako pišu pojedini španjolski mediji, Laporta je pokrenuo plan kupovine zvijezde Bayer Levekusena i njemačke reprezentacije Floriana Wirtza. Ideja nije nova, rodila se još ljetos, no sada je samo intenzivirana. Barcelona bi do sljedećeg ljeta trebala zatvoriti financijsku konstrukciju i imati dovoljno novca da realizira projekt.

Gennaro Gattuso Gattuso saznao dobre vijesti: Hajduku se za Jadranski derbi vratilo pet igrača divider

Investicija će biti golema jer Apotekari traže čak 150 milijuna eura. Barcelona nije jedina koja bi željela dovesti sjajnog Nijemca, sličan plan navodno ima i Real Madrid. No Katalonci su uvjereni da imaju jače karte u rukama jer je Wirtz u nekoliko navrata isticao da je ljubitelj Barcelone i da je kao dječak najviše volio gledati Lionela Messija. Objavio je nekoliko fotografija u dresu Barcelone.

Bayer Leverkusen traži 150 milijuna eura

Kakve to ima veze s Olmom, bivšim igračem zagrebačkog Dinama? Pa, ako Wirtz dođe, Olmo će morati promijeniti poziciju ili će morati promijeniti klub. Olmo je pokazao da je savršeno prilagođen za poziciju iza leđa najisturenijeg napadača. Pokazao je i u dresu Španjolske da zna i zabiti i dodati. Međutim, ako Wirtz odluči prijeći u Barcelonu, Olmu bi se mogla situacija zakomplicirati.

Gareth Bale i Raphael Varane Veliku zvijezdu Real Madrida uništile ozljede: Bio je brži čak i od Garetha Balea divider

Wirtz se igrama u Bayeru i Elfu pokazao kao jedan od najperspektivnijih ofenzivnih igrača u Europi. Sa samo 21 godinom privukao je pažnju velikih klubova, pa ne čudi što ga je Bayer procijenio na 150 milijuna. Katalonski mediji ističu da će Barca učiniti sve kako bi spriječila Wirtzov prelazak u Real Madrid, a jedini način do to zaustavi jest da ga sama kupi.

Olmo u opasnosti

Wirtz je u nekoliko navrata nagovijestio da će njegov boravak u Leverkusenu završiti 2025., a puno toga govori da je Barcelona njegova omiljena destinacija. To što je navijač Barcelone mogao bi biti ključni čimbenik u cijeloj priči.

Velimir Zajec Sjetite se proročkih riječi Velimira Zajeca: Evo kada će pasti odluka o novom treneru Dinama divider

Wirtzov mogući dolazak na Camp Nou ima i jednu negativnu točku, a odnosi se na Olma. Budući da obojica zauzimaju sličnu poziciju na terenu, jasno je da će biti konkurenti. Tko će biti u prednosti još jasnije govori visina mogućeg Wirtzova transfera. Ako Barca isplati tih 150 milijuna eura Bayeru, Wirtz će doći sa statusom superzvijezde i morat će igrati.

Iako je kvalitetna konkurencija često dobra stvar u svakoj momčadi, pitanje je kako će na sve gledati Olmo i što će poduzeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je svladao Banjole 3:1 i prošao dalje, no puno teže nego što su svi očekivali. Vaš komentar na utakmicu?

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
Trener Perković je odlučio uvesti i Petkovića i Mišića za posljednjih deset minuta utakmice protiv Banjola, ne želi baš ništa riskirati...

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
70 minuta igre je iza nas, Banjole se dobro drže protiv Dinama...

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix
Gotovo je prvo poluvrijeme! Dinamo vodi 2:1 protiv Banjola, a domaćini su našli način kako šokirati i zatresti mrežu hrvatskog prvaka.

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix