Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Modra sramota: Dinamo treba šok-terapiju! Ali tko umjesto Jakirovića!? Uprava neće samu sebe smijeniti

Dinamo je teško poražen u Maksimiru, Lokomotiva je razmontirala Modre s 3:0.

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Šok nad šokovima u Maksimiru. Lokomotiva je na krilima Duje Čopa i Silvija Goričana potopila Dinamo trostrukim plotunom kao razarač osrednju koču.

Silvijo Čabraja Trener Lokosa: "Igračima sam rekao da smo brži od Dinama i da će nas teško zaustaviti" divider

U početku je to izgledalo kao već toliko puta viđena priča. Lokosi povedu, a na kraju Modri okrenu. Ovaj put ništa od toga. Dinamo je izgledao jako loše u prvom poluvremenu, a ništa bolje nije bilo ni u drugom dijelu. Modri su ušli u utakmicu kao da idu na piknik, poprilično opušteno i dekoncentrirano. Mladi Moreno Živković izgledao je impresionirano, pomalo i izgubljeno, smušeno.

Modri ušli u utakmicu kao da idu na piknik

Sigurno mu je bilo čudno, donedavno je igrao u momčadi Lokosa, a sada je bio na suparničkoj strani. Može se razumjeti stanje duha i smjesa čudnih emocija mladog Živkovića, ali kako razumjeti puno iskusnije mu suigrače?

To kako je Dinamo ušao u utakmicu i za to što je odigrao veći dio utakmice nisu potrebne nikakve pripreme. To je pusto trošenje vremena i financijskih sredstava.

Sergej Jakirović Sergej Jakirović: "Šokiran sam, ovo je bila katastrofa, teško mi je shvatiti igrače" divider

Nismo vidjeli nikakav pomak u odnosu na jesenski dio sezone. Zapravo, to je bilo još gore u odnosu na posljednje natjecateljske utakmice koje je Dinamo odigrao krajem prošle godine.

Kakva su to pojačanja ako je Kaneko najbolji!?

Prča o pojačanjima prelijeva se iz šupljeg u prazno. Dovode se igrači koji nemaju što tražiti u Dinamu. Ako se Takura Kaneka proglašava nositeljem igre i ponajboljim igračem, kakvi su onda ostali?

I nije iznenađujuće da se dovode mačci u vreći kada se zna da u Maksimiru još uvijek nema sportskog direktora. U Dinamu kao papagaji ponavljaju već mjesecima da ima vremena, ali vremena nema i nije ga bilo.

Duje Čop VIDEO Pogledajte kako je Čop šokirao Maksimir: Zabio hat-trick Dinamu divider

Baš ta sekvenca govori kako se amaterski radi u posljednjih godinu-dvije. Dvorske borbe i lov na fotelje puno su važniji od toga kako izgleda momčad na terenu.

Dinamo izgleda grozno

A izgleda grozno, ako ćemo iskreno. Bruka i sramota možda je najkraći opis. I nije u pitanju samo ova utakmica. Već smo se nagledali sramota ove sezone.

I što sad? Sergej Jakirović dobio je vrijeme, dobio je i pripreme, ne znamo je li dobio i pojačanja koja je tražio, ali to što je doveo teško da su pojačanja.

Logika govori da je Jakirović zajedno sa svojom momčadi upao u duboku rupu i teško se iz nje može iskopati. Ako čelnici Dinama pikiraju na obranu naslovu prvaka, ako razmišljaju o tome da nešto naprave, zadnji je trenutak za promjene.

Dinamo treba šok-terapiju: Ali tko umjesto Jakirovića?

I dalje vjerovati da se s Jakirovićem za kormilom može okrenuti sezona izgleda utopijski. Znate onu Einsteinovu definiciju ludila: uporno ponavljati iste pogreške i očekivati drukčije rezultate.

Naravno da trener nije jedini krivac, nije ni glavni, glavna je krivica na duši čelnika, ali jasno je da u ovom trenutku to Jakiroviću neće ništa vrijediti. Dinamo treba munjevitu šok-terapiju, a jedini je način smjena trenera. Tako govori logika, a i navijači.

Duje Čop Dinamo po Jakirovićevu guštu osramotio se na premijeri: Čop bez milosti protiv bivšeg kluba divider

Mogli smo čuti što su skandirali s tribina. Spominjali su se trener i Uprava. Tko će prije otići, nije teško nazreti. Uprava neće samu sebe smijeniti. Dakle, jedino je pitanje tko će zamijeniti Jakirovića? Nema baš pogodnih kandidata.

To je Jakirovićeva sreća u nesreći, ali kakvo je stanje, čelnici Dinama nemaju previše mogućnosti. Ispada da moraju mijenjati, čak i ako to ne žele, jer je došla situacija da moraju spašavati i svoje stražnjice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider