Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"grka se treba bojat"

Petrić savršeno opisao igru Hrvatske: "Već dugo nisam ovako uživao"

Iako najviše na svijetu voli svoju grčku suprugu, bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić ostao je ugodno iznenađen igrom Hrvatske u gaženju Grčke u sklopu prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić već tri godine ima stalno prebivalište u Ateni, grčkom gradu gdje će hrvatska reprezentacija u nedjelju igrati uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Petrić dobro poznaje Grčku i grčki mentalitet s obzirom da je već 10 godina u braku s Grkinjom Despinom Agapitou. S njim je razgovarao novinar Nove TV Milan Stjelja.

"Mislim da će biti puno drugačija utakmica od one prve. Grčka me iznenadila u prvom susretu sa svojom lošom igrom, a Hrvatska me pak pozitivno iznenadila tako kvalitetnom utakmicom. Ne sjećam se kada sam posljednji put tako uživao gledajući našu reprezentaciju".

Koliko Grčka može bolje i može li ikako iznenaditi Hrvatsku?

Mladen Petrić Mladen Petrić

"Bit će to puno drugačija utakmica. Posljednji put kada sam gledao Grčku protiv Belgije bila je to potpuno drugačija reprezentacija koja se puno bolje branila. Ovdje u Pireju publika zna bit jako bučna tako da će atmosfera biti jako dobra. Grčka svoju igru bazira na obrani, ali sigurno će nas pokušati pritisnuti i zabiti rani pogodak".

Moramo biti maksimalno oprezni?

"Ne smiju se opustiti. Razgovarao sam danas s bivšim suigračem koji danas igra u grčkoj reprezentaciji i on mi je rekao da mnogi i dalje vjeruju u pobjedu i odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ako Grčka zabije prvi pogodak i poluvrijeme završi 1:0, pa zabije za 2:0 u 75., vjerujte mi da će onda ići maksimalno na glavu i svi će se zabiti u naš šesnaesterac. Moramo biti oprezni".

Kako ste vi doživjeli prvu utakmicu s obzirom da živite u Ateni, vaša supruga je Grkinja kao i njezina obitelj s kojom ste gledali utakmicu?

"Bila je smiješna situacija. Ja sam sjedio na jednoj strani kauča, a supruga na drugom. No bilo je sve O.K. Žena mi nije toliko fanatična da prati reprezentaciju cijelo vrijeme."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider