Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tuchelov gorki jubilej

Engleski mediji: "Njih dvojica ponizili su Chelseajeve stopere od 105 milijuna funti, slavna i zaslužena pobjeda Dinama"

Thomasu Tuchelu poraz od Dinama u Ligi prvaka bio je stota utakmica na klupi Chelseaja, mnogi kažu najgora u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni Dinamo pobijedio je Chelsea 1:0 na startu skupine E Lige prvaka i šokirao svjetsku javnost. Otočki mediji ne mogu vjerovati što se dogodilo bogatom londonskom gigantu u hrvatskoj metropoli i pokušavaju pronaći uzroke ogromnog kiksa.

"Hrvatska momčad iznenadila Tuchelove Bluese i pretvorila njihov start sezone iz lošeg u gore, Oršićev fantastičan gol bio je dovoljan za šokantnu pobjedu", naslov je teksta na Daily Mailu.

gol expired Mislav Oršić nakon rušenja Engleza: "Ne znam što bih rekao, valjda će biti bolje" divider

Slavna i zaslužena pobjeda Dinama

"Oršićev gol bio je dovoljan da sruši europskog prvaka iz 2021. godine na Maksimiru. Rece James pogodio je stativu u sudačkoj nadoknadi, ali Dinamo nije dozvolio da mu slavna i zaslužena pobjeda iscuri iz ruku. Ovaj rezultat mogao bi biti koban za Chelsea."

"Tuchelov bezukusni Chelsea bez kormilara dominirao je posjedom, ali bio je zabrinjavajuće bezidejan u završnoj trećini. Novi napadač Aubameyang djelovao je nesigurno na svom debiju, no može mu se to oprostiti s obzirom na to da je igrao sa slomljenom čeljusti. Ali ostali Chelseajevi igrači mogu ponuditi malo objašnjivih izgovora za večerašnju predstavu."

gol expired Dinamo leti na krilima navijača i Oršića: Englezi šokirani, ali i oduševljeni atmosferom i navijanjem BBB-a divider

"Mason Mount bio je danas u novoj ulozi u sredini vezne linije, što nije djelovalo kao loša Tuchelova ideja, ali često je ispadao u prostoru i ostavljao je velike praznine koje je Dinamo koristio. Njemački trener pokušao je s nekoliko formacija i ideja kroz utakmicu, ali Chelsea se ponovo mučio s uspostavljanjem igre", piše u tekstu Daily Maila.

Oršić i Petković uništili Fofanu i Koulibalyja

Tiražni The Sun također piše o šokovima za Chelsea: "Chelsea izgubila poslije ranog gola i šokantno otvorila novu sezonu Lige prvaka."

gol expired FOTO Zvonimir Boban se vratio na Maksimir, u svečanu ložu stigao i američki milijarder divider

"Čak ni Pierre Emerick Aubameyang i njegova svemirska maska nisu uspjeli prekriti Chelseajevu neprikladnu predstavu. Napadač od 12 milijuna funti debitirao je za Chelsea, ali njegov debi zasjenila je najgora predstava Chelseaja ove sezone", piše u tekstu.

"Aubameyangov start trebao je dati novi uzlet Chelseaju, ali očajna predstava momčadi i Tuchelova taktička katastrofa krivi su za ovaj rezultat. Premierligaš je dvaput mijenjao defenzivnu formaciju u devedeset minuta dok je Tuchel pokušavao ukrotiti hrvatsku momčad."

gol expired Bad Blue Boysi pred Čeferinom i Bobanom zapalili zastavu UEFA-e divider

"Oršić i Petković ponizili su Chelseajev novi stoperski par težak 105 milijuna funti pri golu u prvom poluvremenu jer su prelako iznijeli loptu iz obrane, a napadači londonskog kluba izgledali su nemoćni kraj hrvatske obrane."

"Oršić, koji se prije nekoliko godina poigrao s Tottenhamom u Zagrebu, srušio je i Chelsea i natovario Tuchelu još tereta na leđa poslije očajnog starta sezone. Prošao je kraj Fofane kao da ga nema i zabio za pobjedu na 55. godišnjicu Dinamove pobjede protiv Leedsa u Kupu velesajamskih gradova. Da nije bilo dvije fantastične obrane Kepe, bilo bi još gore za Chelsea."

"Do kraja susreta Tuchel je izvrtio sve do jednog od šest velikih pojačanja, koje je ovo ljeto platio više od 200 milijuna funti, samo da bi gledao kako njegova velika investicija luta po Maksimiru."

gol expired VIDEO Kakav gol Oršića! Kao na motoru pobjegao Englezima i prevario Kepu divider

Tuchelova 100. utakmica - najgora utakmica

Novinare BBC sporta također je iznenadio ovaj veličanstveni rezultat.

"Dinamo je zabrinjavajuće loš u Ligi prvaka, imali su samo pet pobjeda u 43 nastupa prije ove utakmice, ali tvrdoglavo su zadržali prednost iz prvog dijela i šokirali dvostrukog europskog prvaka Chelsea", piše u tekstu.

"Tuchelu je ovo bila 100. utakmica na klupi Chelseaja, ali nije se proslavio jer mu je bila i najgora, no kako zasad stvari stoje, ovaj poraz od Dinama zasad ne ugrožava njegovo mjesto na klupi premierligaša. Njegove akvizicije ovo ljeto izgledale su očajno, a stoperski par Koulibaly – Fofana izgledao je jako loše na startu njihovog partnerstva u obrani."

Autor teksta u Mirroru razočaran je Wesleyjem Fofanom i Kaijem Havertzom:

"Fofana je plaćen više od 70 milijuna funti, ali imao je očajan start u Ligi prvaka. Napravio je dvije kritične pogreške kod prvog gola, najprije je izašao previše na Petkovića, koji ga je pobijedio u skoku, ostavio je previše prostora iza leđa, u koji se ubacio Oršić, pa poslije nije imao snage sustići ga i gledao je kako mu zabija odlučujući gol."

"Havertz se još traži, a utakmica protiv Dinama nije mu pomogla. Uvodnih šest utakmica ove sezone startao je kao središnja špica, ali nije puno zabio. Sad ga je Tuchel bacio na desno krilo i dodatno mu uništio samopouzdanje", dodaju u tekstu Mirrora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider