Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo leti na krilima navijača i Oršića: Englezi šokirani, ali i oduševljeni atmosferom i navijanjem BBB-a

Dinamo je zasluženo pobijedio Chelseajevu skupocjenu momčad pametnom i odvažnom igrom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je srušio dvostrukog prvaka Europe i iznenadio cijelu Europu. Maksimir je pao u ekstazu.

Engleski mediji bili su blago šokirani već na poluvremenu. S obzirom na rezultat i stanje na terenu, moglo se predvidjeti da će Chelsea to teško okrenuti.

Englezi šokirani, ali i oduševljeni atmosferom i navijanjem

Engleski novinari škrgutali su zubima gledajući igru Chelseaja, ali nisu krili da su oduševljeni navijanjem u Maksimiru.

„Chelseajevi navijači neće biti sretni s ovim što gledaju, ali domaća publika je trenutačno na krovu svijeta. Atmosfera je nevjerojatna“, izvijestio je Football London još za vrijeme odmora.

Dinamo - Chelsea Senzacija na Maksimiru! Dinamo srušio još jednog europskog velikana u Ligi prvaka! divider

„Dinamovim navijačima treba dati kredit, stvarno su sjajni, nisu stali navijati ni trenutak “, hvalili su Englezi atmosferu u Maksimiru.

I doista, atmosfera je podsjetila je na neka minula vremena kada je Maksimir gorio. Šteta što je istočna tribina neupotrebljiva jer bi dojam bio još puno snažniji.

Modri na krilima navijač i Oršića

Modri su srušili moćni Chelsea dobrim dijelom na krilima navijača i sjajnog navijanja, koje ih je nosilo od prve do zadnje minute. Kada je bilo kritično, dalo im je dodatnu snagu.

Pored navijača, Dinamo je letio i na krilima Mislava Oršića, „ubojice“ engleskih klubova.

Može li Dinamo iznenaditi i Milan?

Ukupno glasova:



„Zar taj momak nije zabio tri gola Tottenhamu u Europskoj ligi!?“, upitao se jedan od novinarskih komentatora na uglednom Guardianu, koji za vrijeme uživo praćenja utakmice daju digresije o igri i igračima.

„Zabio je on i West Hamu u Londonu“, dodao je drugi.

Što Oršić još radi u hrvatskoj ligi? 

„Što Oršić radi u hrvatskoj ligi? Kako to da ga još nitko nije kupio? Nije on za Championship već za Premierligu“, hvalili su Oršića na sva usta.

Englezi su složni da Dinamo nije pobijedio Chelsea na sreću već dobrom igrom i posve zasluženo. Priznaju da nisu baš očekivali ovako dobar Dinamo, iako nisu mislili da će biti lako Chelseaju.

„Pa Chelsea nije stvorio pravu šansu cijelu utakmicu“, jadao se komentator na London Footballu u završnici utakmice.

Pametno i odvažno, a sad po prolaz skupine

Dinamov blok radio je odlično, Chelseajeve zvijezde nisu ga nikako mogle probiti. Modri su odigrali pametno. I drsko. Bez kuraže nema slave.

Samo odvažni pobjeđuju, rekao bi Del Boy, a Dinamo je bio baš to. San o prolasku skupine sada je posve realan. Dinamu se pruža jako dobra šansa. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider