Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamova zvijezda

Mislav Oršić presudio trenerskoj eliti: Nakon njegovih golova pali su Mourinho i Tuchel

Pogotkom protiv Chelseaja, Mislav Oršić presudio je Thomasu Tuchelu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pala je prva žrtva senzacionalne pobjede Dinama na otvaranju Lige prvaka, Chelsea je smijenio trenera Thomasa Tuchela.

Nakon trećeg poraza ove sezone novi vlasnici londonske momčadi, na čelu s američkim milijarderom Toddom Boehlyjem, odlučili su presjeći i raskinuti suradnju s njemačkim strategom.

Nastavili su tako praksu prijašnjeg vlasnika, ruskog oligarha Romana Abramoviča, koji nije imao strpljenja za loše rezultate.

gol expired Chelseajeve vlasnike jako razbjesnio poraz od Dinama: Evo tko je najveći favorit da zamijeni Tuchela divider

Treneri su kratko trajali, a Tuchel je „izgorio“ nakon točno sto utakmica na klupi Bluesa. Sjajno je krenuo, prva polovica mandata je bila za ocjenu 5+, ali u drugoj polovoci mandata se dogodio svojevrsni raspad sistema.

Dakako, poklopilo se to s Abramovičem naprasnim odlaskom iz kluba, ali rezultati su pokazali da londonska momčad ima velikih problema s obranom. Tako su u drugoj polovici Tuchelovog mandata primili čak 53 pogotka u 50 utakmica, a u prvih 50 samo 24 pogotka.

Oršić presudio europskoj eliti

Pokušali su to ispraviti ogromnim ulaganjima u posljedjnu liniju momčadi, samo za Fofanu istresli su gotovo 80 milijuna eura, ali ni on nije imao rješenja za Mislava Oršića, koji se specijalizirao za rušenje engleskih velikana.

Srušio je s tri pogotka Tottenham u Europskoj ligi i poslao ih doma, uz porciju navijačkih uvreda, ali i engleskih medija koji su ih žestoko kritizirali.

Iako portugalski stručnjak Jose Mourinho nije odmah dobio otkaz na klupi Spursa, čini se da je poraz od Dinama bio presudan ili kap koja je prelila čašu.

Mourinho uskoro dobio otkaz, Tuchel odmah

Otkaz je stigao mjesec dana kasnije, dobio je Mourinho košaricu, ali i bogatu otpreminu koja je ublažila dojam razlaza s engleskim klubom.

Kiksao je Portugalac protiv Newcastlea i Evertona odigravši samo 2:2, izgubio je tek protiv Uniteda, ali čini se da je upravo Oršić odredio njegovu sudbinu. Možda ne u potpunosti, ali je itekako imao svoje prste u tome.

gol expired Presudio mu Dinamo: Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja divider

Nepune dvije godine kasnije, Oršić je našao još jednu žrtvu. Novim pogotkom srušio je Chelsea na Maksimiru i razotkrio sve slabosti Tuchelove momčadi.

Bogati vlasnici nisu htjeli ni trenutka čekati, već sljedeće jutro su uručili otkaz njemačkom strategu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider