Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkaz nakon havarije

Chelseajeve vlasnike jako razbjesnio poraz od Dinama: Evo tko je najveći favorit da zamijeni Tuchela

Thomas Tuchel dobio je otkaz na mjesto menadžera Chelseaja nakon poraza od Dinama u Ligi prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thomas Tuchel je bivši. Presudio mu je Dinamo. Mnogi su navijači Chelseaja iznenađeni, no za engleske novinare otkaz i nije neko preveliko iznenađenje. Družili smo se s njima sinoć u centru Zagreba. Očekivali su da bi se nešto moglo dogoditi.

gol expired Mislav Oršić presudio trenerskoj eliti: Nakon njegovih golova pali su Mourinho i Tuchel divider

"Nije baš na istoj valnoj dužini s novim vlasnicima. Cijelo vrijeme je vladala napetost između njih. Počelo je još na pripremama u SAD-u, pogotovo dok su bili na Floridi. Tuchel nije bio zadovoljan, i on i igrači žalili su se da rade u lošim vremenskim uvjetima. Bilo je užasno sparno, mi Englezi nismo navikli na to", otkrio nam je kolega Nizaar Kinsella, koji je specijaliziran za Chelsea i londonski klub prati u stopu.

Sukob počeo u SAD-u

"Tuchel je htio da se ide u Austriju ili Njemačku kako bi mogli obaviti tradicionalne pripreme, no novi vlasnici željeli su da budu u SAD-u. Chelsea nije jedini, svi najveći klubovi idu na turneje po Sjevernoj Americi ili Aziji. Trenerima i igračima to smeta, ali to je tako u modernom nogometu. Ne može se i ovce i novce. Klub mora nekako zaraditi novac koji se troši na odštete i plaće igrača."

gol expired Presudio mu Dinamo: Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja divider

Kolega je otkrio da je bilo problema i s dovođenjem novih igrača.

"Chelsea je potrošio rekordnu svotu, gotovo 300 milijuna funti, no nisu baš doveli sve igrače koje su htjeli. Iz vizure vlasnika izgleda da su treneru omogućile sve što je bilo moguće, a iz Tuchelova kuta to izgleda drukčije. Ne bi me iznenadilo da uskoro raskinu suradnju. Poraz od Dinama mogao bi biti kap na već prepunu čašu strpljenja američkih vlasnika", ispričao nam je kolega i pokazalo se da je bio u pravu.

Sukus je priče da su američki milijarder Todd Boehly i čelnici Chelseaja već duže vrijeme dvojili je li Tuchel najbolji čovjek za novu eru. Očito mu nisu vjerovali otpočetka, a loši rezultati i još lošije igre na startu sezone samo su ih uvjerili da ga se moraju riješiti.

Graham Potter najveći kandidat za klupu Chelseaja

Možda bi još malo pričekali da se nije dogodio šokantni poraz u Zagrebu. Kako su nam rekle engleske kolege, poraz od Dinama jako je razbjesnio čelnike Chelseaja.

"Sada je u pitanju prolaz skupine. Ovako kako Chelsea igra to će biti jako teško, a da ne pričamo o borbi za vrh u Engleskoj", kazale su kolege.

gol expired Engleski novinari šokirani plaćama Dinamovih igrača i impresionirani u centru Zagreba: "Maksimir bolji od Anfielda" divider

Boehly je odlučio to presjeći i krenuti u spašavanje sezone s novim imenom. Zakasnio jest, ali ne previše. Rana je faza sezone i sve se da nadoknaditi. Uostalom, nije li baš Tuchel dokaz da nikada nije kasno smijeniti trenera? Upao je usred sezone i na kraju se okitio Ligom prvaka.

Kako god, glavni kandidat za novog menadžera je Graham Potter. Riječ je o 47-godišnjem engleskom stručnjaku koji je stekao reputaciju trenera graditelja prije nego što je preuzeo Brighton, i to u niželigašima Ostersundsu i Swanseaju.

Brighton je ugodno iznenađenje na startu sezone, trenutačno je četvrti s 13 bodova u šest utakmica. Drugi favorit na kladionicama je Mauricio Pochettino, pa dolaze Brendan Rodgers i Zinedine Zidane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider