Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Mislav Oršić: "Rekao sam Daliću uoči Lige nacija da sam sebe ne bih pozvao"

Mislav Oršić za Dnevnik Nove TV govorio je o transferu u Trabzon, Bruni Petkoviću, povratku u Dinamo i hrvatsku reprezentaciju.

Bivši Dinamov igrač i povremeni hrvatski reprezentativac Mislav Oršić otvorio je novo poglavlje svoje karijere potpisavši za Trabzonspor. Turski klub koji vodi Nenad Bjelica trenutačno je na pripremama u Sloveniji, a za Dnevnik Nove TV s njim je porazgovarao Ivan Forjan.

"Osjećam se dobro poslije epizode u Southamptonu. Evo, sve je na svom mjestu. Imamo sjajne uvjete za pripreme ovdje, s novom momčadi krećem po nove pobjede", otvorio je za Dnevnik Nove TV Mislav Oršić.

Mislav Oršić i Bruno Petković Oršić o dolasku Petkovića u Trabzonspor: "Jako smo dobri prijatelji, ali..." divider

Kako je došlo do transfera?

"U šestom mjesecu počeli su pregovori, Trabzon je bio jako konkretan, trener je inzistirao i sve se uspjelo lijepo završiti."

Ponovo si s Nenadom Bjelicom?

"Lijepo smo surađivali dvije godine u Dinamu, nadam se da ćemo sad nastaviti."

Mislav Oršić Bjelica otkrio kako je doveo Oršića i tko mu je pomogao: ''Mislav je bio jako sretan'' divider

Gdje je pošlo po krivu u Southamptonu?

"Ne znam. Nemam odgovor na to. Ne znam zašto sam došao, ništa nije išlo po planu, nije se dogodilo ništa od onoga što su mi obećali. To je gotovo konačno i nadam se da će sad biti bolje."

Jesi li imao teških trenutaka tamo?

"Jesam, naravno, nijednom igraču nije lako kad vidi da nije blizu udarne momčadi, a da svojim radom na treningu ne može to nikako promijeniti. Znao sam da naljeto moram pronaći novi klub i da će sve biti bolje."

Nenad Bjelica Nenad Bjelica ekskluzivno: "S Petkovićem još nije bilo nikakvog kontakta, a proljetos sam bio u pregovorima s Dinamom" divider

Pozdravio si se s bivšim suigračima, nagovaraš li Petkovića na Tursku?

"Svi me to pitaju", nasmijao se pa nastavio. "To je njegova stvar i stvar dogovora klubova. Volio bih ponovo surađivati s njim, koliko smo golova i asistencija razmijenili u Dinamu. Volio bih ga ponovo pokraj sebe."

Je li istina da Dinamo nije dovoljno gurao za tvoj povratak?

"Nisam želio dugo čekati. Trabzon je inzistirao i nisam želio ući u pripreme u Southamptonu i da se oduži pa da slučajno nešto propadne pa da ostanem tamo. Nisam mogao čekati Dinamo."

Mislav Oršić Turci objavili koliko će Mislav Oršić zaraditi: Stižu milijuni divider

Je li ti žao što Dinamo nije konkretniji?

"Ne mogu na to odgovoriti."

Plan je povratak u repku, jesi li razgovarao s izbornikom?

"Bili smo u kontaktu. Rekao mi je iskreno kakva je situacija i znao sam i sam. Rekao je da kad nađem novi klub da ću opet biti fokusu. To mi je cilj."

Što si ti rekao u tom razgovoru?

"Rekao sam mu da ni sam sebe ne bih pozvao u ovoj situaciji. Reprezentaciji trebaju igrači koji u danom trenutku mogu najviše pomoći, ja nisam bio taj za Ligu nacija", pošteno je podvukao Orša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider