Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moguće povećanje

Turci objavili koliko će Mislav Oršić zaraditi: Stižu milijuni

Oršić je potpisao na dvije godine s opcijom produljenja i na treću sezonu.

Mislav Oršić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Hrvatski nogometni reprezentativac Mislav Oršić napustio je engleski Southampton te će karijeru nastaviti u turskom Trabzonsporu, kojeg odnedavno vodi hrvatski trener Nenad Bjelica.

''Sretan sam zbog dolaska u Trabzonspor, a s Bjelicom sam uspješno surađivao u Dinamu. On je definitivno bio najveći razlog mog dolaska u ovaj turski klub“, rekao je 30-godišnji Oršić povodom dolaska u Trabzonspor koji je prije dvije sezone bio prvak Turske, dok je prošle sezone završio kao šesti.

Oršić je potpisao na dvije godine s opcijom produljenja i na treću sezonu. Prema pisanju turskih medija dogovorio je plaću od 1,6 milijuna eura po sezoni, a ako upiše 40 nastupa u dvije sezone, onda će mu se automatski plaća povećati i ugovor produžiti na još jednu godinu.

Einar Galilea protiv Dinama Istra 1961 prodala svog kapetana u trećeligaša: "To je korak naprijed u mojoj karijeri" divider

Hrvatski napadač će tako do ljeta 2025. godine zaraditi lijep iznos, 3,2 milijuna eura.

Vrlo uspješno Oršić je igrao za zagrebački Dinamo od 2018. do 2023. godine, a početkom ove kalendarske godine se preselio u engleski Southampton gdje se uopće nije snašao.

Profesionalnu karijeru je počeo u zaprešićkom Interu, a još je igrao za Speziju, Rijeku, Celje, južnokorejske klubove Jeonnam Dragons i Ulsan te kineski Changchun Yatai.

Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 27 utakmica uz dva pogotka, a bio je i dio brončane momčadi s posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je postigao pogodak u utakmici za treće mjesto protiv Maroka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider