Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlazi već na ljeto

Bayern zagrizao za Šempera i nije jedini: "Nema smisla demantirati očigledno"

Menadžer Adriana Šempera potvrdio je da Bayern nije jedini velikan koji gleda Adriana Šempera u ovom trenutku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski vratar Adrian Šemper na meti je njemačkog diva Bayerna. Tako naime tvrdi Bild koji je objavio da je upravo Dinamov vratar na posudbi u Lokomotivi, buduća zamjena za Neuera. Šemperov agent potvrdio je za Novu TV taj interes, te najavio njegov ljetni transfer.

Adrian Šemper umalo je protiv Hajduka u polufinalu Kupa bio junak Lokomotive... A ni deset dana kasnije, Njemački Bild donio je veliku vijest o interesu Bayerna, koji ga vidi kao potencijalnog nasljednika Manuela Neuera, jednog od najboljih vratara svijeta koji se još oporavlja od teške ozljede.

"Nema smisla demantirati nešto što je očigledno. Ovim putem mogu potvrditi tako velikog kluba za Adriana Šempera, ali isto tako mogu reći da to nije jedini klub koji promatra u ovom trenutku Adriana Šempera. Tako da me ta informacija koja je procurila u njemačke medije nije iznenadila", rekao je Darko Alegić, menadžer Adriana Šempera.

O Šemperovom odricanju i ulaganju u vlastitu karijeru već smo izvještavali. Prije dvije i pol godine, kao 17-godišnjak, izdvajao je od svoje plaće za privatnog trenera, nutricionista i psihologa.

"Probam ulagat u sebe kolko mogu", govorio je tada Šemper.

* Nije ti žao?

"Nije, naravno. Spreman sam se žrtvovati za nešto drugo i sada mi je samo to bitno", kazao je tada maloljetni vratar Dinama.

Kada su u pitanju mladi nogometaši, a Šemper je siječnju napunio tek 20 godina, uvijek postoji bojazan od preskakanja stupnja razvoja, no njegov menadžer Alagić ističe:

"Ja ne govorim ovdje o Adrianu Šemper, ja govorim u kontekstu velikih klubova, isključivo kao velikom potencijalu i materijalu. Za trojicu mladih golmana Livakovića, Horkaša i Šempera nema mjesta istovremeno u Dinamu, to je realno. I mislim da je realna opcija da Adrian Šemper ostvari ovo ljeto transfer u inozemstvo", smatra Alegić.

Tim bi se transferom Šemper mogao plasirati u vrh najvećih transfera hrvatskih vratara. Na vrhu je 3,1 milijun eura vrijedan prelazak Lovre Kalinića iz Hajduka u Gent.

"Interes za mlade hrvatske golmane potiče iz rejtinga naše hrvatske reprezentacije, a pogotovo iz rejtinga naših golmana koji brane u vrhunskih klubovima. Subašić, Stipe Pletikosa nekada, Kalinić u Belgiji, tako da nije ovaj interes slučajan i ništa tu nije iznenađujuće", zaključio je Alegić.

Možda i nisu toliko iznenađujuće, ali je u kontekstu budućnosti hrvatske reprezentacije vrlo optimistično kad u kratkom razmaku Marca piše o otvorenom intersu Reala za Leticu i Bild o Bayernovom praćenju Šempera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider