Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još korak, a ako i ne prođu...

Milijuni iz UEFA-e slijevaju se u Maksimir: Dinamo bilda koeficijent i sanja elitu

Dinamo je s dvije pobjede eliminirao Ludogorec i prošao u play-off Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eliminacijom bugarskog prvaka Ludogoreca s dvije pobjede u dvije utakmice trećeg pretkola Dinamo je došao na jedan korak od grupne faze Lige prvaka.

Modri su ovog utorka izborili plasman u play-off najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta i već mogu početi skautirati norveški Bodo Glimt koji će im stajati na posljednjoj prepreci prije nogometne elite.

Prva utakmica igra u Norveškoj u utorak 16. kolovoza s početkom u 21:00, uzvrat je u srijedu 24. kolovoza na Maksimiru, također od 21:00.

Uz to što je izbacio Bugare, Dinamo si je priskrbio ovosezonsku zaradu od UEFA-e u iznosu od preko 10 milijuna eura, čak i u slučaju da se ne plasira u Ligu prvaka.

gol expired Čačić opet dobio porciju, Livaković poludio: Bez Petkovića i Ivanušeca Dinamo je razbio Bugare, a onda kaos... divider

Dogodi li se da Modri ispadnu od Norvežana, sezonu bi na kontinentalnoj sceni nastavili u Europskoj ligi. Za sami nastup u play-offu Lige prvaka dobili bi 5.000.000 eura, još 3.630.000 eura za plasman u Europsku ligu, a tim iznosima treba pridodati i nekoliko milijuna eura (točna cifra će se znati naknadno) koji će im pripasti na temelju visokog 10-godišnjeg koeficijenta.

Liga prvaka je nova dimenzija

Naravno, eventualna eliminacija Bodo Glimta značila bi potpuno novu, kako sportsku tako i financijsku dimenziju. UEFA svim klubovima koji izbore grupnu fazu Lige prvaka isplaćuje 15.640.000 eura, što sasvim sigurno ne bila konačna Dinamova zarada za ovu sezonu.

Drugi važan dio ove priče - onaj sportski - usko je vezan uz Dinamov klupski koeficijent. On je trenutno na 51.000, s očekivanom tendencijom rasta i najvažnijom spoznajom za iduću sezonu - Dinamo će, u kojem god UEFA-inom natjecanju igrao, biti nositelj u svim pretkolima u ljeto 2023. godine, što će značiti još jedan otvoren put prema euro-skupinama.

Dinamo će u play-offu protiv Bodo Glimta...

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider