Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čačić opet dobio porciju, Livaković poludio: Bez Petkovića i Ivanušeca Dinamo je razbio Bugare, a onda kaos...

Dinamo je u prilično bizarnoj utakmici pobijedio Ludogorec 4:2 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je Oršić postigao treći pogodak, mnogi su pomislili da je sve gotovo. Što drugo pomisliti kada vodiš 3:0 i imaš igrača više, a još iz prve utakmice nosiš pobjedu od 2:1.

Međutim, nogomet je čudna biljka i svakakvi su obrati mogući, pogotovo ako pomisliš da je gotovo i koncentracija popusti. A Modri su jamačno to pomislili.

Razbio je Dinamo u prvih četrdesetak minuta Ludogorec kao bugarsku skupštinu! Pomogli su i sami Bugari, odnosno neoprezni, da ne kažemo naivni Jankov, koji je dobio dva žuta kartona za samo 17 minuta, no hrvatski prvak poveo je i prije isključenja.

Dinamo razbio Ludogorec kao bugarsku skupštinu u prvih 45 minuta

Od prve minute vidjelo se da Modri nemaju namjeru braniti stečeni kapital u Razgradu, već da punim gasom idu po pobjedu.

Momčad Ante Čačića odigrala je najbolje poluvrijeme u sezoni, unatoč pogotku Bugara u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Modri su praktički obrisali travnjak s bugarskim prvakom, i to bez dvije ponajveće zvijezde Petkovića i Ivanušeca.

gol expired Oršić sretan zbog pobjede, ali i razočaran zvižducima: "Nismo to zaslužili, navijači uvijek trebaju biti podrška" divider

Cinici će reći možda baš zbog toga. Obojica nisu u formi već duže vrijeme i stoga je Čačičeva odluka da ih ostavi na klupi sasvim logična. Logična postava i taktička postavka Dinamova trenera. Konačno!

No ne bi to bio Dinamo da se nešto ne zakomplicira. Modri su drugo poluvrijeme započeli nonšalantno, kao da je već sve riješeno, a u nogometu nikada nije gotovo dok doista nije gotovo.

Voda u ušima Modrih, Čačiću porcija s tribina

Čačić je izveo na poluvremenu Baturinu, Mišića i Ristovskog, valjda zbog žutih kartona, a i s idejom da ih odmori za derbi s Hajdukom. Neću reći da je to ključan razlog zbog čega je Dinamo naglo pao, no svakako nije pripomoglo održanju razine igre.

Nakon drugog gola Bugara, Modrima je ušla voda u uši. Sreća je da Ludogorec u tim trenucima nije postigao i treći pogodak jer tko zna kako bi se utakmica dalje razvijala.

gol expired Ristovski i Drmić zadovoljni: "Dinamo je protiv Ludogoreca bio pravi, koncentriran i efikasan" divider

Bilo je dosta napeto sve dok Bugarima nije isključen i drugi igrač. Gosti su prijetili čak i s dva igrača manje. Kada je dvostruki strijelac Despodov opasno opalio s distance, Livaković je počeo širiti ruke prema svojim igračima u znak protesta. Izgrdio ih je da se pokrenu. Nervoza je uhvatila i tribine. Očito iživcirana publika skočila je na noge i počela skandirati: „Čačiću, odlazi!

Livaković poludio na suigrače 

Maksimirom su odjekivale salve zvižduka. Prava bujica nezadovoljstva jer je Ludogorec s dva igrača manje stiskao i prijetio.

Praktički u istom trenutku sijevnula je Dinamova kontra koja je završila jedanaestercem na Oršiću te isključenjem i trećeg bugarskog igrača. To je tribine smirilo, a Bugari su poludjeli. Uslijedili su žestoki protesti gostiju, s klupe su jasno sugerirali kako misle da su pokradeni.

No to je njihov problem, tko im je kriv što su nedisciplinom i naivnim potezima sami sebi pucali u noge. Napravili su sve da pripomognu Modrima. Sjetimo se samo autogola vratara u prvoj utakmici. Nećemo protestirati, može i drugi puta.

gol expired Lijepa atmosfera na Maksimiru: Nije bilo dupkom puno, ali tribine su nosile Dinamo do prolaza divider

Dinamo je tako u bizarnoj i krajnje ambivalentnoj utakmici stigao na korak od Lige prvaka. Ispred Modrih ostala je još samo jedna prepreka, norveški prvak Bodo/Glimt.

Ako Modri nastave dizati formu, a to su u prvom dijelu utakmice protiv Ludogoreca dali naslutiti, imat će velike šanse za plasman u elitno klupsko natjecanje. Naravno, moraju smanjiti pogreške i prazne hodove na što je moguće manju mjeru. Ovakvo opuštanje kao protiv Ludogoreca može ih skupo stajati.

U najvećem hrvatskom derbiju nema kalkuliranja

Norvežani su ušli u formu u pravo vrijeme. Nanizali su pet uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu i lagano su se plasirali u play-off razbivši litavski Žalgiris u prvoj utakmici s 5:0, tako da je revanš bio samo formalnost.

Dinamova momčad višestruko je vrjednija na Transfermarktu i bit će favorit na kladionicama, ali bila je još veća razlika protiv Šerifa pa znamo kako je to završilo. Modri moraju biti maksimalno ozbiljni i onda će veća kvaliteta doći do izražaja.

Prije okršaja za Ligu prvaka Dinamo očekuje veliki derbi s Hajdukom. U najvećem hrvatskom derbiju nema čuvanja i kalkuliranja. Isto vrijedi i za Modre i za Bijele. Čeka ih niz teških utakmica i nema puno vremena za regeneraciju. No baš zbog toga imaju dugačke rostere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider