Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"postoji interes ulagača"

Tko će preuzeti Istru 1961? Grad Pula nema utjecaja, sve ovisi o Gloveru

Gradonačelnik Pule komentirao je informaciju da je dobio konkretnu ponudu za kupovinu posrnule Istre 1961.

Istra 1961 (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Grad Pula ne prodaje udjele u nogometnom klubu Istra 1961, stoga ni pitanje preuzimanje kluba ne ovisi o Gradu Puli već isključivo o većinskom vlasniku kluba, odnosno grupaciji američkih investitora koju predvodi gospodin Michael Glover, izjavio je Hini u ponedjeljak poslijepodne pulski gradonačelnik Boris Miletić nakon što su pojedini mediji objavili informaciju kako mu je kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac dao konkretnu ponudu za kupovinu pulskog nogometnog prvoligaša.

Naime, prema pisanju medija Gotovac je ponudio da će većinskom vlasniku, američkoj grupaciji koju predstavlja Michael Glover, platiti 300 tisuća dolara, ali i da će odmah uplatiti i 1,5 milijuna eura potrebnih da se deblokira račun Istre 1961.

"Iako je riječ o privatnom klubu u kojemu je Grad Pula tek manjinski suvlasnik, od samog početka pratimo situaciju i aktivno smo uključeni u pronalaženje rješenja jer smatram da Grad ima dužnost i obavezu učiniti sve, u skladu s ovlastima, da spasi klub", rekao je Miletić dodavši kako je upravo iz tog razloga počeo razgovarati s potencijalnim investitorima jer, kako je rekao, "Grad Pula ne može sjediti skrštenih ruku i čekati da rješenje padne s neba."

Ustvrdivši kako je dobra stvar u cijeloj priči da postoji interes različitih investitora za ulaganjem u Pulu, kako u sport i sportsku infrastrukturu, tako i u druge gospodarske projekte, Miletić je naglasio kako je to važna prednost koju Grad Pula mora iskoristiti u pronalaženju rješenja.

"U posljednjih nekoliko mjeseci razgovarao sam s nekoliko zainteresiranih investitora iz Njemačke, Švicarske, Austrije, a između ostalog i s gospodinom Slavkom Gotovcem koji je pokazao određeni interes za preuzimanjem kluba i ulaganjem u Pulu", napomenuo je pulski gradonačelnik.

Osvrnuvši se na Gotovčevu izjavu u Slobodnoj Dalmaciji kako će "pokriti sve dugove kluba uz uvjet da mu Grad daje zemljište na kojemu ću graditi veliki shopping centar", Miletić je rekao kako važeći prostorni planovi Pule omogućavaju ulaganje u Puli, kako u sportske sadržaje poput projekta sportskog kompleksa na Marsovom polju, tako i u druge gospodarske projekte za koje već postoji prostorno-planska osnova, kao što je primjerice Istočna poslovna zona Pule.

Međutim, smatra on, "raspolaganje imovinom jedinica lokalne samouprave, pa tako i tim kompleksima i prostorima, zakonski je vrlo jasno regulirano i nije moguće ostvariti pravo investiranja bez striktnog poštivanja procedure i zakona".

"Ukratko, drago mi je da postoji interes ozbiljnih ulagača poput gospodina Gotovca za ulaganjem u klub i grad Pulu, ali taj je interes moguće ostvariti isključivo po jasnim zakonskim procedurama i kriterijima. Grad je tu da to osigura" , zaključio je Miletić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati