Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško ponovljivo

Legenda o sunovratu bivšeg prvaka Hrvatske: Prisjetio se peglanja Hajduka i Dinama te ispričao urnebesnu anegdotu

Poznati hrvatski trener Mile Petković prokomentirao je za gol.hr sunovrat NK Zagreb, nekoć kultnog zagrebačkog kluba kluba koji je uspješno trenirao prije 20 godina, a sada već godinama tavori u nižim ligama…

Poznati vinkovački trener Mile Petković osim u Cibaliji ostavio je prilično dubok trag i u NK Zagreb, koji je vodio prije 20 godina.

Oba kluba su već godinama u velikim problemima. Nekadašnji prvak Hrvatske još je dublje potonuo od Cibalije. Trenutačno tavori u 4. NL - Središte Zagreb, petom rangu hrvatskog klupskog nogometa.

Potonuće tako uglednog kluba kao što je Zagreb zvuči kao nevjerojatna priča. Sve se u Zagrebu promijenilo, samo ostaje isti čelni čovjek – Dražen Medić, pod čijim vodstvom su Pjesnici pali na najniže grane u povijesti.

"Nosim lijepe uspomene iz NK Zagreb. Došao sam u situaciji kada je bila borba za ostanak…"

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

To je bio ožujak 2004.

"Tako je. Čak sam imao preporuku iz određenih nogometnih krugova da ne dolazim. Poruka je bila da je Zagreb predviđen za ispadanje, da nije dobro radio nakon što je osvojio naslov prvaka. Ja sam rekao OK, ali dolazim unatoč svemu. Na kraju je Zagreb opstao u društvu najboljih. Nažalost, ispala je Cibalia. Prosinečki je igrao posljednje utakmice karijere, a poslije je postao sportski direktor Zagreba", kazao je Petković u intervjuu za gol.hr i prisjetio se duhovite anegdote.

"Baš nam je u goste došla Cibalia, a kako je bilo malo gledatelja u Kranjčevićevoj, odzvanjali su povici s tribina. Igrala se 10. minuta, a Cibalia povede. U najavi utakmice u novinama je pisalo da sam triput spašavao Cibaliju od ispadanja. Kad s tribina zagrme gradski šmekeri Mićo Vujanić i Eskolić: 'Ej, Mile, izgleda da ćeš je spasiti i četvrti put, ha, ha, ha…' Orio se smijeh i nije mi smetalo, šala je bila dobra", kazao je Petković i nastavio:

"Na kraju smo okrenuli i opstali. A sljedeće sezone složili smo jako dobru momčad i napravili dobar rezultat. Kuriozitet je da smo u prvenstvu pobijedili sva četiri puta Hajduk i oba puta Dinamo, koji je igrao Ligu za ostanak, dok je Hajduk bio prvak."

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Zapravo, te ste sezone pobijedili Hajduk pet puta u šest utakmica...

"Da, pobijedili smo Hajduk i u prvoj utakmici, mislim, četvrtfinala Kupa, no u uzvratu smo izgubili i ispali nakon onog gola u zadnjim sekundama Vejića", prisjetio se legendarni trener koji je u dugačkoj trenerskoj karijeri vodio Cibaliju, Zagreb, Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo.

Što je Petković sve rekao na temu vođenja Zagreba i kasnijeg sunovrata bivšeg prvaka Hrvatske pod predsjedničkim vodstvom Dražena Medića, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider