Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NITKO NIJE PROMAŠIO VIŠE

Mijo Caktaš dodatno pokvario već lošu statistiku kaznenih udaraca, zašto ih i dalje izvodi?

Mijo Caktaš promašio je četvrti kazneni udarac u nizu, dodatno "popravivši" svoj rezime čovjeka s najviše promašenih u povijesti HNL-a.

Mijo Caktaš (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Bez važna tri boda u borbi za zadržavanje pozicija koje vode u Europu, ostao je Osijek u domaćem susretu protiv Šibenika, koji je završio bez bodova.

Mile Škorić Novi kiks Osijeka, za pobjedu ne znaju od siječnja: Tragičar Caktaš promašio penal za pobjedu! divider

Imali su Bijelo-plavi nekoliko odličnih prilika, no niti jednu nisu iskoristili, a najbolja je bila ona u 70. minuti. Tada je kazneni udarac promašio Mijo Caktaš, odnosno obranio mu ga je Lovre Rogić.

Publika tražila Škorića, on odbio

Mnogi se pitaju zašto je Caktaš uzeo pucati taj kazneni udarac. Loptu je uzeo Kristijan Lovrić, za kojeg znamo da je kod Nenada Bjelica određen za prvog izvođača, a onda je nakon poziva s tribina loptu ponudio Mili Škoriću, kapetanu kojem je ovo bio oproštajni susret.

No, Škorić je odbio šutirati, nakon čega je lopta završila kod Caktaša. On nije loše pucao, ali Rogić je predosjetio njegovu namjeru, bacio se u svoju lijevu stranu i obranio.

Caktašu je to deseti promašeni kazneni udarac u HNL-u, a već od ranije ih ima najviše u povijesti lige. Dodatno je odmakao drugoplasiranom Stipi Bacelić-Grgiću, koji ih je promašio šest.

Zabio jednog od posljednjih šest izvedenih

Bivšem igraču Hajduka ovo je četvrti promašeni kazneni udarac u nizu, što nikako nije slučajnost. No, očito je imao dovoljno samopouzdanja da u ovoj situaciji tad niz pokušao prekinuti. Dva je promašio za Hajduk, dva za Osijek. Ukupno je od posljednjih šest izvedenih postigao samo jedan.

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Što se tiče samo prvoligaškog hrvatskog natjecanja, Caktaš je zabio 25 od ukupno 35 izvedenih, što je vrlo slabih 71.42%. U slučaju pucanja za hrvatske klubove u svih natjecanjima je na 29/40, odnosno tek nešto boljih 72.5 posto.

Uistinu je nejasno zašto kazneni udarac nije uzeo Lovrić, koji je u karijeri zabio 15 od 17, što je sjajnih 88 posto. Što je najgore, čini se da odluka s klupe o tome ne postoji, nego da je ovaj izvođač bio međusobni dogovor suigrača. Na kraju je isti koštao njihovu momčad velika dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider