Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Došao je na mala vrata u HNL, a sada traži novu afirmaciju i poručuje: "Nikad nisam imao veći motiv"

Tino Sven Sušić bio je jedan od najboljih igrača Hajduka kada su Bijeli osvojili Kup 2013. godine. Pokazao se kao jedan od najboljih poslova koje je Hajduk napravio tih godina, no njegova se karijera nakon odlaska za dva milijuna eura u Genk nije razvijala na najbolji način. Sada je stigao u Rudeš, vodeću momčad u drugoligaškoj konkurenciji i momčadi bi trebao pomoći prelasku u elitni rang i sebe vratiti u staru formu.

Kada je 2012. kao 20-godišnjak za minimalnu odštetu stigao u Hajduk, malo tko je vjerovao da će u sljedeće četiri godine Tino Sven Sušić postati jedan od najboljih igrača HNL-a.

Sada je kao 31-godišnjak stigao u Rudeš, trenutačno vodeći momčad u drugoligaškoj konkurenciji.

"Mislim da nikad nisam imao veći motiv da se vratim i da pokažem svima da mogu još igrati na nekom dobrom nivou", spremno će Sušić za Dnevnik Nove TV.

"Dosta je mlada ekipa, mislim da sam ja ovdje najstariji i mislim da im mogu pomoći s nekim svojim iskustvom i eto, jedva čekam."

Sušić je stigao u klub u kojem poziciju sportskog direktora obnaša legendarni Silvio Marić.

"Sigurno da se radi o jednom vrhunskom igraču. Jednostavno, u zadnje vrijeme je imao problema s povredom i s ne igranjem i nije još spreman, ali bit će za nas jedno veliko pojačanje. Mi ga vidimo kao pojačanje za prvu ligu", rekao je Marić.

A ti problemi s ne igranjem koje Marić spominje odnosi se na činjenicu da Sušić gotovo pa godinu dana nije igrao natjecateljski nogomet. Sve je krenulo s ruskom invazijom Ukrajine kada je Sušić igrao za nekadašnjeg cijenjenog ruskog prvogligaša Kuban iz Krasnodara.

"Desio se taj rat, ja sam bio tamo na samoj granici i nisam znao kako će se to odvijati, a bilo mi je stvarno dobro tamo, a kako nisam znao, bilo mi je sigurnije da odem."

A još 2015. Sušić je bio na pragu odlaska u talijanskog velikana Inter koji je tada vodio Roberto Mancini.

"Za Sušića mogu reći da je on jako mlad igrači s velikom kvalitetom i mislim da može biti koristan u budućnosti", pričao je tada Mancini.

Nerrazzuri su ipak na kraju iz Dinama doveli Marcela Brozovića koji se nakon toga razvio u igrača svjetske klase.

"Ma nema tuge, kakve tuge. To je prošlost, što ću se bezveze vraćati na to? Zadovoljan sam zasad svojom karijerom, naravno, moglo je to biti još bolje, ali moglo je čak možda biti i gore. Pozitivno gledam na to."

Najpozitivnije gleda na svoje razdoblje u Hajduku.

"Stvarno, to je nezaboravno razdoblje. Imali smo tada ekipu na terenu, van terena, stvarno smo bili prijatelji, tako da, stvarno, Hajduk će mi uvijek biti u srcu. Evo, ove godine teško, teško da se može osvojiti titula. NIkad se ne zna, sve je moguće dok traje prvenstvo, ali treba se fokusirati na sljedeću sezonu. Ja mislim da u ovih idućih par godina, da Hajduk može osvojiti i nadam se da hoće."

A s obzirom da je Rudeš glavni kandidat za ulazak u elitni rang, tamo bi Sušić mogao zaigrati protiv Hajduka. I kaže da se tome posebno veseli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider