Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godina je Mundijala

Ovo je najpoželjniji igrač svijeta: Četiri države bore se za velikog talenta, diplomatski sukob velesila

Mlada nada Crystal Palacea Michael Olise igra za mladu reprezentacije Francuske, ali još može promijeniti nacionalnu selekciju i mogao bi igrati za Englesku, Nigeriju ili Alžir…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godina je Svjetskog prvenstva u Kataru, a jedan od najvećih talenta elitne engleske lige Michael Akpovie Olise uskoro bi mogao postati predmet "diplomatskog sukoba" četiriju zemalja.

20-godišnjak Crystal Palacea, koji je ljetos stigao iz Readinga za 9,3 milijuna eura, dobro se snalazi u svojoj debitantskoj sezoni u Premierligi. Zabio je četiri gola i upisao osam asistencija u 24 utakmice, a samo je u 12 bio starter.

gol expired VIDEO Pogledajte reakciju Realove klupe na asistenciju Luke Modrića: Nastala je ludnica divider

Raritetan je slučaj. Olise može birati između čak četiri nacionalne selekcije: Francuske, Engleske, Nigerije i Alžira. Rođen je i odrastao u Engleskoj. Prošao je omladinsku školu Chelseaja i Manchester Cityja prije nego što je stigao u Reading.

Dakle, jasno je da može igrati za Englesku, za koju nastupa i njegov mlađi brat Richard, koji je član Chelseajeve akademije i igra na poziciji desnog beka. Richard je reprezentativac Engleske do 16 godina.

Olisea žele četiri reprezentacije

Međutim, Michael Olise, koji može igrati na pozicijama ofenzivnog veznjaka i krila, zasad je odabrao drugi put. Majka mu je rođena u Francuskoj i Tricolori su mu brzo dali ponudu koju nije oklijevao prihvatiti. Stoga je do sada njegova međunarodna karijera ograničena na dva nastupa za Francusku reprezentaciju do 18 godina.

Dolazi iz multinacionalne obitelji. Otac mu je Nigerijac, a majka, koja je rođena u Francuskoj, ima alžirske korijene. Super Orlovi već su reagirali. Nigerija ga je stavila na pretpozivnu listu igrača za kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija protiv Benina i Lesota.

gol expired Veliki derbi Hajduka i Dinama dat će odgovor tko je zapravo bolji: Kako Livaja i Kalinić mogu zajedno i je li Kopić izvukao pouku divider

Koliko je poznato, Alžir se još nije uključio u utrku, ali može se očekivati da hoće. Svjetsko prvenstvo je pred vratima, a Olise je u silnom usponu. Jamačno će biti velika borba za njegove usluge.

Logično je očekivati najveću borbu između nogometnih velesila Francuske i Engleske, no možda mu Nigerija i Alžir pruže ponudu koju neće moći odbiti. Kod njih će ipak lakše upasti u seniorsku momčad, a kako rekosmo, godina je Mundijala... 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider