Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Meteorski uzlet

U pet godina stigli iz treće u prvu ligu, a sad su osvojili titulu s igračem koji je zabio za Vatrene

Za Rakow igraju dva hrvatska nogometaša, Fran Tudor i Zoran Arsenić.

Rakow (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Rakow iz Czestochowa novi je prvak Poljske. Tri kola prije kraja prvenstva i matematički je osigurao prvu titulu u klupskoj povijesti, a on je prava hit-momčad poljskog nogometa.

Dolaze s juga Poljske, osnovani su 1921. godine, ali posljednjih godina doživjeli su pravi, meteorski uzlet. Samo osam godina trebalo im je da dođu od treće do prve lige i osvajanja prvenstva.

To je uspjeh na kojem bi im mnogi pozavidjeli, ali iza toga stoji ozbiljna priča. Na putu do velikog uspjeha vodili su se primjerom Atalante, koja im je poslužila kao nit vodilja u izgradnji uspješnog kluba.

River Plate - Boca Juniors Kakav kaos na slavnom derbiju: Sudac je podijelio sedam crvenih kartona divider

"Atalanta je naš uzor. Već godinama promoviramo proaktivan, moderan, napadački nogomet. Kupujemo mlade nogometaše, prodajemo ih i tako zarađujemo novac. Naravno, još uvijek smo daleko od razine Atalante, ali zasigurno su nas inspirirali", otkrio je jednom prilikom direktor Rakowa Pawel Tomczyk.

U pronalaženju i kupovini mladih nogometaša sudjeluju vlasnik kluba, sportski direktor i trener Marek Papszun, koji uživa ogromno povjerenje. On je već sedmu godinu na klupi Rakowa, s kojim je ispisao najljepše stranice klupske povijesti.

Taulant Xhaka VIDEO Bizaran nastavak divljačkog nasrtaja na Hrvata: Vratio se na teren da mu sudac pokaže crveni divider

To im je donijelo Kup, sada i prvenstvo, ali i izlazak na europsku scenu, gdje su se predstavili dobrim igrama u Konferencijskoj ligi. Dva su puta dospjeli do play-offa Konferencijske lige, bili su nadomak ulaska u grupnu fazu, ali Gent i praška Slavija ipak su bili prejaki. 

Sada će novu priliku imati u Ligi prvaka, a u lovu na europsku jesen vodit će ih i dva hrvatska nogometaša, Zoran Arsenić i Fran Tudor, koji je zabio za Hrvatsku u prijateljskom susretu protiv Meksika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider