Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kao proračun manje države

Otkriveni detalji Messijeva nevjerojatnog ugovora: Cifra od koje boli glava, zbog ovog su u dugovima

Španjolsku javnost šokiralo je otkriće o detaljima Messijeva ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije tajna da Barcelona puno zarađuje, najviše u svijetu nogometa, ali i da još više troši. Ipak, mnogi nisu očekivali da njihov dug iznosi gotovo milijardu eura, što je informacija koja se nedavno pojavila.

Promašeni basnoslovni transferi i velike plaće najveći su uteg, a sada je španjolski El Mundo objavio i koliki je težak najveći od njih - ugovor Lionela Messija.

Prema dokumentima koje su objavili, Argentinac će Barcelonu koštati čak 555 milijuna eura u četiri godine! Radi se u ugovoru koji je Messi potpisao 2017., a istječe na ljeto 2021.

gol expired Pogledajte brutalan nokaut, protivnika je izbacio iz ringa: Udarac u stilu Mirka iz najboljih dana divider

"Ugovor koji je Barcelonu od slave doveo do ruševine", pišu novinari El Munda, koji otkrivaju da Messi košta Barcelonu dvostruko više nego košarkaška, rukometna i ostale sekcije.

Messi tako zarađuje ukupno oko 75 milijuna eura neto godišnje, dok Barcu sve to u bruto iznosu košta 138,8 milijuna eura. Bonus za potpis koštao je čak 115 milijuna eura, dok bonus za vjernost iznosi 78 milijuna eura.

Taj bonus Messi je umalo prekršio minuloga ljeta kada je tražio odlazak, ali ipak je ostao. S financijske strane, zasigurno nije požalio...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider