Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Man Utd najviše ljosnuo

Top 10 bogataša: Barcelona grca u problemima, a opet je potukla Real i ostatak konkurencije

Barcelona i Real Madrid opet predvode Deloitte Football Money League...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronakriza je opasno nagrizla svjetsku ekonomiju, pa je jasno da se reflektirala i na najveće nogometne klubove, koji su zabilježili osjetan pad u prihodima u prošloj sezoni.

U svom 24. izdanju Financijske nogometne lige konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte napravila je listu klubova koji su najviše zaradile u sezoni 2019./2020.

gol expired Divovska pogreška Barcelone: Usporedba koja užasava Katalonce i oduševljava Madriđane divider

1. Barcelona (715,1 milijun eura)

Katalonci su opet na vrhu. Zvuči ironično jer je Barcelona u možda i najvećoj financijskoj krizi među najvećim klubovima. No najveća zarada ne znači i najbolje poslovanje. Nije važno samo koliko se zaradi nego i koliko se potroši. A Barca je posljednjih godina trošila sumanuto, potpuno neracionalno i stoga ne čudi što je upala u krizu. U odnosu na rekordnu 2018./2019. Barca je zabilježila pad od 15 posto. U brojci to iznosi 125,7 milijuna eura.

2. Real Madrid (714,9 milijuna eura)

Real je zaradio nešto manje od Barcelone, ali je zabilježio osjetno manji pad u odnosu na prethodnu sezonu. Madriđani su prethodne sezone zaradili 757,3 milijuna, što je pad od šest posto.

3. Bayern München (634,1 milijun eura)

Njemački se div dosta uspješno othrvao krizi zahvaljujući sjajnim sportskim rezultatima. Bayern je osvojio trostruku krunu, što mu je pomoglo da ublaži pad na samo četiri posto u odnosu na prethodnu sezonu kada je ubrao 660,1 milijuna eura.

4. Manchester United (580,4 milijuna eura)

Crveni vragovi zabilježili su veliki pad, u pitanju je čak 19 posto manji prihod u odnosu na prethodnu sezonu. Survali su se sa 711,5 milijuna eura na 580,4. Vrijeme će pokazati kakve će biti posljedice na sportskom planu. Praznija blagajna ne mora nužno značiti i lošije rezultate. United je ove sezone ispao iz Lige prvaka u grupnoj, no dobro stoji u prvenstvu. Ako United osvoji Premierligu, financijski podbačaj bit će isti čas zaboravljen.

gol expired Danski izbornik razočaran i iznenađen igrom Hrvatske: "Bio sam u strahu od Hrvata, ali..." divider

5. Liverpool (558,6 milijuna eura)

Redsi su se konačnim osvajanjem engleskog prvenstva vratili u top 5 iako su zaradili čak osam posto manje nego prethodne sezone.

6. Manchester City (549,2 milijuna eura)

Građani su zabilježili značajan pad, zaradili su 11 posto manje nego prethodne sezone. No njihov „naftni izvor“ teško je presušan, pa se za njih ne treba previše bojati.

7. PSG (540,6 milijuna eura)

Parižani su na 50. jubilej osnivanja kluba ostvarili povijesni rezultat osvojivši francusko prvenstvo i plasiravši se prvi put u finale Lige prvaka. Finale je ipak slaba utjeha jer njihovi navijači i prebogati katarski vlasnici žele glavnu nagradu. Pad u zaradi od 15 posto vjerojatno ih neće pretjerano pogoditi.

8. Chelsea (469,7 milijuna eura)

Londonski plavci upisali su pad od 9 posto. Roman Abramovič nije više tako financijski moćan kao nekoć, ali ne čini se da je na tom planu pretjerano uzdrman, više ga brinu rezultati. U posljednja dva prijelazna roka Chelsea je uložio u pojačanja 247 milijuna eura, no Frank Lampard u međuvremenu je dobio otkaz.

gol expired Danski izbornik razočaran i iznenađen igrom Hrvatske: "Bio sam u strahu od Hrvata, ali..." divider

9. Tottenham (445,7 milijuna eura)

Spursi baš nemaju sreće, taman otvore novi stadion i stigne lockdown. U odnosu na prethodnu sezonu zabilježili su pad od devet posto, no sigurno bi mnogo više zaradili da su gledatelji mogli na tribine, stoga je gubitak u biti zapravo mnogo veći.

10. Juventus (397,9 milijuna eura)

Stara dama ljosnula je 13 posto, a ni u Serie A ove sezone ne stoji baš briljantno. Lako se može dogoditi da joj milanski konkurenti preotmu svojinu. U Ligi prvaka s ovakvom igrom teško da može do glavne nagrade, ali nikad se ne zna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider