Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
portugalac ispao gospodin

Otkriveno kako su glasali: Cristiano najrealniji, Messi ignorirao Ronalda, Lewa njih obojicu

Lionel Messi ignorirao je Cristiana Ronalda, Lewandowski i jednog i drugog, a jedino je Portugalac glasao za obojicu u odabiru najboljeg nogometaša godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljski napadač Robert Lewandowski (32) u četvrtak je proglašen najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Glasali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Poljski napadač u sezoni 2019/2020. u dresu Bayerna odigrao je 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te osvojio Ligu prvaka, Bundesligu, njemački Kup, njemački Superkup i europski Superkup.

gol expired Prvak svijeta popljuvao napad Hrvatske i umanjio vrijednost Pijević: "Da postoji ograničenje, ne bi bile na Euru" divider

FIFA je objavila kako je tko glasao, a primjerice kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi za najboljeg nogometaša godine izabrao je Brazilca Neymara. Na drugo mjesto uvrstio je Francuza Kyliana Mbappea, dok je Lewandowskog uvrstio na treće mjesto. Zanimljivo, Messi je u potpunosti ignorirao Cristiana Ronalda.

Portugalac je na prvo mjesto uvrstio Lewandowskog ispred Messija i Mbappea, dok je naš Luka Modrić najboljim proglasio Lewandowskog ispred klupskog suigrača Sergia Ramosa i napadača Liverpoola Mohameda Salaha.

Lewandowski je pak na prvo mjesto uvrstio klupskog suigrača Thiaga Alcantaru, na drugo Neymara, a na treće mjesto Belgijanca Kevina De Bruynea.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najviše glasova dodijelio je poljskom napadaču, na drugo je mjesto uvrstio Mohameda Salaha, a treći je Kylian Mbappe.

Božićno izdanje Lucky Puncha Božićni Lucky Punch: Najbolje borbe i nokauti u 2020., Hrvat u borbi za naslov i jedno veliko iznenađenje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider