Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći od svih

Legenda Gauča razbjesnila Argentinu: "Žao mi je, ali daleko je bolji od Maradone i Messija. Radio je čuda"

Cesar Luis Menotti odgovorio je na pitanje tko je po njemu najbolji nogometaš svih vremena: Pele, Maradona ili Messi…

Pele (Foto: Afp)

Slavni Cesar Luis Menotti opet je uskovitlao prašinu u Argentini. El Flaco (Mršavi) poznat je po britkom jeziku, visokom intelektu i navici da otvoreno govori što misli, pa makar se to ne sviđalo široj publici.

Argentinski novinari opet su ga upitali da se izjasni tko je po njemu najbolji nogometaš svih vremena. Pod nos su mu gurnuli tri imena: domaće dečke Maradonu i Messija te Pelea, najveću legendu mrskog im susjeda i vječitog rivala Brazila.

Menotti: "Pele je daleko najbolji"

"Pele je najbolji od svih“, bez krzmanja ispalio je El Flaco i podigao na noge Argentinu.

"On je bio nadnaravno biće. Kada je bio u naponu snage, bilo ga je nemoguće čuvati. Njemu su i treninzi bili kao finale Svjetskog prvenstva", objasnio je Menotti u nedavnom radijskom intervjuu.

Vitoria SC Hajduk opet ždrijeb nije pomazio: Nadaju se Mađarima, a Portugalci su izuzetno opasni divider

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti na terenu zajedno s njim i gledati ga kako igra. Radio je stvari koje mi obični smrtnici nismo mogli razumjeti. Bio je bez mane, imao je sve, mogao je igrati sve, što god i gdje god hoćeš.  Na treninzima je volio stati na vrata. Tada ne bi koristio ruke, škaricama je vadio lopte ispod grede. Ispucavao ih je kao kokice. Nevjerojatno. Žao mi je, ali ne mogu ga stavljati ni u kakvu usporedbu jer je on daleko bolji od svih. Apsolutno", odrješito je kazao El Flaco, koji je odlično poznaje Pelea, ali i Maradonu i Messija.

Menotti je bio odličan nogometaš, reprezentativac Argentine, a čak je jedno vrijeme igrao s Peleom u Santosu. Dakle, gledao je Pelea i na treninzima i kaže da je vidio čudesa.

Maradonine suze

Menotti je najpounatiji po tome što je kao izbornik odveo Argentinu do naslova prvaka svijeta 1978. Bio je to prvi naslov za Gauče, zbog toga je još važniji, a već prije turnira razvila se burna rasprava u Argentini jer Menotti nije pozvao u kadar tada 17-godišnjeg Diega Armanda Maradonu.

Menotti je smatrao da se najveći argentinski i svjetski talent mora još malo strpjeti jer još uvijek nije sazreo te da mu je bolje da pričeka s ulaskom u nacionalnu momčad.

gol expired Čačić najavio novu europsku sezonu: ''Ako stavim Drmića i Petkovića, Oršić ili Ivanušec ispadaju'' divider

Možda Menotti nije bio u pravu, ali pokazalo se da nije bio ni u krivu jer su Kempes, Passarella i društvo otišli do kraja, pa je tema o Maradoni otišla u zapećak. Mladom Maradoni ostale su suze zbog toga što nije pozvan, ali i radost jer se Argentina konačno popela na krov svijeta. U zemlji je bila neviđena ludnica.

Maradona je dočekao svoju šansu već na Svjetskom prvenstvu 1982., no tamo se nije proslavio zajedno s Menottijem, ali zato je briljirao četiri godine poslije kada je u Meksiku odveo Argentinu na svojim plećima do drugog naslova prvaka svijeta.

Menotti: "Messi je dečko vrlo blagog karaktera"

Menotti je dobro upoznao i drugu argentinsku superzvijezdu Lionela Messija. Štoviše, od siječnja 2019. tehnički je direktor argentinske nogometne reprezentacije i predvodit će je u toj funkciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ždrijeb Konferencijske lige Ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige: Hajduk, Osijek i Rijeka saznali moguće suparnike divider

Menottijeve riječi izazvale su buru u argentinskom tisku, koji je očekivao da će ipak stati na stranu Maradone ili Messija. No El Flaco nije kao drugi. Oduvijek je imao svoje mišljenje i nije ga mijenjao od prilike do prilike. Nikada se nije prilagođavao publici, kako što to mnogi rade u nogometnom svijetu. To je najbolje dokazao kada je odbio pozvati Maradonu u trenutku kada je to tražila cijela Argentina.

Prašinu je podigao i prije dvije godine kada je na sebi svojstven način prokomentirao Messijev telefax upravi Barcelone, što je bila top tema španjolskih i svjetskih medija. Izbila je afera.

"Iznad svega, to me iznenadilo, jer Messi je dečko vrlo blagog karaktera, nije čovjek burnih reakcija. Dakle, ne znam uzroke, ali mi je privuklo pažnju. Bio sam svjestan da postoje neki problemi u Barceloni, ali ipak sam iznenađen da to nije riješeno na drugi način", tada je izjavio Menotti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider