Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV POTEZ!

Memo Ochoa hodajuća je nogometna romantika, no izbor njegova novoga kluba nadmašio je i to

Meksički vratar Guillermo "Memo" Ochoa uskoro će postati novi član talijanske Salernitane.

Memo Ochoa (Foto: Afp)

Nakon što se vratio sa svojeg petog Svjetskog nogometnog prvenstva (trećeg na kojem je i upisao nastup), Guillermo Ochoa pronašao je novi klub.

Povratak u Europu nakon tri godine

Sad već, možemo reći, legendarni meksički vratar vratit će se u Europu nakon tri godine izbivanja jer je sve dogovorio s talijanskom Salernitanom, koja ove sezone vrlo dobro plovi na ljestvici Serie A.

Ochoa je protekle tri i pol godine standardno branio za jedan od najboljih klubova u Meksiku, Club America, no očito mu je došla želja još malo osjetiti europski nogomet.

Čista nogometna romantika

U Salernitanu dolazi kao opcija za prvog vratara jer su zbog ozljede na neko vrijeme izgubili standardnu "jedinicu", Luigija Seppea.

Ovaj talijanski klub s razlogom je ljubimac mnogih nogometnih romantičara, o čemu smo i proljetos pisali, dok su se nalazili u žestokoj borbi za ostanak, koji su podosta čudesno i izborili.

Dakle, romantika na djelu jer je Ochoa uistinu prava nogometna ikona, čovjek poznat po vrlo atraktivnom načinu obavljanja svojeg posla, čije su kompilacije obrana dugo bile pravi hit na YouTubeu. 

Inače, za Meksiko je upisao 134 nastupa, a u Europi je branio od 2011. do 2019. godine, za Ajaccio, Granadu, Malagu i Standard Liege.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider