Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivša Melbourne Croatia

VIDEO Australsko-hrvatski klub u šokantnoj završnici plasirao se u polufinale tamošnjeg Kupa!

Melbourne Knightsi slavili su u četvrfinalu australskog Kupa šokantnim preokretom u sudačkoj nadoknadi.

Melbourne Knights (Foto: KeepUp/Platforma X)

Melbourne Knightsi slavili su u četvrfinalu australskog Kupa šokantnim preokretom u sudačkoj nadoknadi protiv Heidelberg Uniteda s 3:2.

Loše je krenuo susret po Knightse, već je u 25. minuti susreta stajalo 0:2 na semaforu, smanjio je na 1:2 Albano u 29. minuti, a onda je nastao pravi kaos u samom finišu susreta.

Zlatko Dalić Dalić: "Normalno da ću navijati za Srbiju protiv Nigerije, pa za koga bih trebao?" divider

Prvo je pocrvenio gostujući igrač Lesiotis, a Knightsi kao da su osjetili krv i bacili sve karte u napad. Taktika im se isplatila, u 90. minuti Kinnader zabija za izjednačenje, a zatim duboko u sudačkoj nadoknadi Hore postavlja konačnih 3:2 za potpuno ludilo u zapadnom Melbourneu.

U polufinalnom susretu neće morati daleko, tamo ih čeka gradski prvoligaš Melbourne City za koji nastupa naš Marin Jakoliš.

Drugi je ovo hrvatsko-australski klub koji je napravio pravo iznenađenje u Kupu, prošle godine je Sydney United 58 (prijašnja Croatia Sydney) ušla u finale, ali je tamo bio bolji prvoligaš Macarthur s 2:0.

Klub hrvatskih iseljenika osnovan 1953. godine

Melbourne Knightsi osnovani su 1953. godine pod imenom Melbourne Croatia kako bi se promicalo druženje Hrvata i hrvatskog identiteta, ali i za pomoć Hrvatima izbjeglim zbog političkih prilika.

gol expired Loše vijesti za Leku, evo koliko će Hajduk još biti bez Pukštasa divider

Odlukom Australskog nogometnog Saveza 1992. godine došlo je do zabrane isticanja stranih imena država i gradova u imenu sportskog kluba, pa je tako Croatia postala Knights, ali nije se odrekla svog identiteta. Knightsima je ostao grb s vitezom koji drži štit s prvim bijelim poljem.

Klub je poznat po svojoj nogometnoj akademiji kroz koju su prošli bivši Vatreni Josip Šimunić i Joey Didulica, Dinamov Mark Viduka, ali i brojni drugi nogometaši.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider