Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''DI-NA-MO''

Mediji naših susjeda naklonili se Dinamu: Neki su bili posebno euforični, evo što pišu

Dinamovu veličanstvenu pobjedu zabilježili su i mediji iz susjednih zemalja

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć se na Maksimiru ispisivala povijest. Jedina je žal što navijači nisu mogli na stadionu slaviti veličanstvenu pobjedu Dinama nad Tottenhamom, no zato su svoje heroje dočekali izvan stadiona te burno proslavili povijesno četvrtfinale Europske lige.

Pobjedu Modrih nisu propustili istaknuti n mediji iz susjednih zemalja. Neki su bili otvoreno euforični pa ćemo prenijeti one koji su imali nešto zanimljivije naslove.

''DI-NA-MO! Tako se ispravno izgovara nogomet, tako se igra nogomet'', stoji u naslovu sportskog portala Mozzart Sport, koji piše:

''Kad je Crvena zvezda prethodne sezone poražena od Tottenhema, pričalo se da je sastav iz Londona svemirski brod. Kad je Manchester United gostovao u Humskoj, govorili su u Partizanu da su dostigli brzine dovoljne da se nadmeću s Crvenim vragovima, a izgubili su oba puta. Onda se pojavio Dinamo i objasnio vječitima da se nogomet ne priča, već igra. Srcem. Da se svemirski brod može prizemljiti. Da Manchester iz prošle sezone nalikuje na Tottenham iz ove sezone i da je ranjiv. Samo što ni crveno, ni crno-bijeli, koji se kunu u pogođene strance i(li) igrače iz podmlatka nemaju igrača kakav je Mislav Oršić!''

Je li ovo najveća europska pobjeda u Dinamovoj povijesti?

Ukupno glasova:

''Nogometni šok! Dinamo Zagreb izbacio Mourinhovu ekipu od 680 milijuna eura, Europa u nevjerici što se sve dogodilo!'', naslov je visokotiražnog Blica.

''Mourinho u očaju, Dinamo u Zagrebu demolirao Tottenham i prošao dalje'', stoji u naslovu Dnevnog avaza.

''Mnogi nisu mogli suzdržati svoje emocije: Veliko slavlje Modrih nakon posljednjeg sudačkog zvižduka na Maksimiru'', donosi u naslovu sarajevsko Oslobođenje.

''Mislav Oršić pokopao je slavni Tottenham'', stoji na naslovnici ljubljanskog Dela.

''Što pobjeda Dinama znači za srpski nogomet: Čudo na Maksimiru zagorčalo život Zvezdi i Partizanu'', stoji u naslovu Telegraf.rs-a.

''Hrvati su pobjedom Dinama zaradili još 400 bodova za svoj koeficijent, dok su Česi trijumfom u Škotskoj dobili 500. Srbija je trenutačno na 16. mjestu s koeficijentom 26.750, Česi su 17. sa 26.400, dok su Hrvati 18. sa 26.275'', navodi srpski portal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider