Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo su dugo čekali

Prekid crnog niza: Je li napokon palo prokletstvo "ukletog stadiona"?

Mauricio Pochettino vjeruje da nakon pobjede nad Borussijom takozvano ''prokletstvo Wembleyja'' pripada prošlosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je na otvaranju Lige prvaka napravio veliki posao pobijedivši s 3:1 Borussiju Dortmund, svog najvećeg rivala za prolazak skupine u kojoj su još Real Madrid i APOEL. Osim zbog bitna tri boda, Spursi slave pobjedu i jer su u važnoj utakmici napokon trijumfalno napustili Wembley, stadion koji su često nazivali ukletim.

Prošle sezone su u europskim natjecanjima na engleskom nacionalnom stadionu pobijedili samo CSKA, i to u rezultatski nebitnoj utakmici uoči koje su znali da nemaju šanse za prolazak skupine. Prije toga izgubili su od Monaca i Bayera Leverkusena, a u nokaut fazi Europske lige, u koju su se plasirali kao treći u skupini Lige prvaka, odigrali su 2:2 s Gentom.

Prije pobjede nad Borussijom, Tottenham je na novom Wembleyju imao učinak od dvije pobjede, dva remija i čak osam poraza. Pobjeda nad CSKA-om bila im je prva na Wembleyju nakon čak devet godina, nakon što su 2008. pobijedili Chelsea.

Uoči sezone bilo je upitno kako će se Tottenham snaći na ''ukletom stadionu'', na koji se privremeno preselio zbog izgradnje novog White Hart Lanea. Teren Wembleyja čak je 500 metara kvadratnih veći od onog na starom White Hart Laneu, stadionu koji je imao jedan od najmanjih terena u Premierligi. Spursi su to pretvorili u svoju prednost i pretvorili stadion u neosvojivu tvrđavu, a selidba na puno veći teren Wembleyja pokazala se kao šok za momčad Mauricija Pochettina.

Da te priče nisu bile bez osnove pokazala su i prva dva kola Premierlige – u prvom domaćem nastupu izgubili su od Chelseaja, a u drugom remizirali s Burnleyjem. No, pobjeda nad uglednim europskim suparnikom Borussijom Spursima daje nadu da su se prilagodili novim uvjetima i da priče o ''prokletstvu'' pripadaju prošlosti.

''Možda će ljudi sada prestati pričati o prokletstvima o kojima su pričali prošle sezone. Ovo je odlično ne samo zbog tri boda. Nadam se da će ovo zaustaviti priče koje su kružile oko kluba. Bilo je vrlo bitno osvojiti tri boda protiv fantastične momčadi poput Borussije, koja ima nevjerojatne igrače'', rekao je Pochettino.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider