Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica na Wembleyju

Real krenuo pobjedom, Kovačić u suzama napustio teren i pobrao ovacije

Aktualni europski prvak Real Madrid krenuo je obranu naslova pobjedom 3-0 protiv APOEL-a. Nažalost, već u 25. minuti utakmice ozlijedio se Mateo Kovačić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kraljevski klub" je poveo u 12. minuti golom Cristiana Ronalda. Nažalost, 13 minuta kasnije zbog ozljede prepone teren je napustio Mateo Kovačić, koji je zajedno s Lukom Modrićem od prve minute startao u španjolskoj momčadi. Kovačić je u suzama napustio teren, a navijači su još neko vrijeme skandirali njegovo ime.

Real je i u nastavku prvog poluvremena dominirao, ali u prvih 45 minuta više nije zatresao mrežu Boya Watermana. Sve dvojbe, ako ih je i bilo, Real je razriješio u 51. minuti Ronaldovim golom iz kaznenog udarca. Do kraja utakmice među strijelce se upisao i Sergio Ramos (62). Modrić je odradio svih 90 minuta.

VIDEO ----> Real Madrid - APOEL 3:0

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Londonu pobijedio Borussiu Dortmund 3-1. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Heung-Min Sona, no sedam minuta kasnije prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora izjednačilo je Borussijino novo pojačanje Ukrajinac Andrij Jarmolenko. Tottenham je vratio prednost u 15. minuti nakon brze kontre koji je realizirao Harry Kane. Sjajni engleski napadač je u 60. minuti povećao prednost Spursa. U posljednjim trenucima utakmice domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jan Vertonghen.

VIDEO ----> Tottenham - Borussia Dortmund 3:1

Nijemci su nakon utakmice imali velikih prigovora na suđenje jer su im poništena dva gola zbog zaleđa.

U skupini G RB Leipzig i Monaco su odigrali 1-1, dok je Bešiktaš na gostovanju pobijedio Porto 3-1.

Njemački doprvak je poveo u 33. minut golom Emila Forsberga, no samo minutu kasnije izjednačio je Youri Tielemans Na vratima francuskog prvaka nije bilo Danijela Subašića koji se ozlijedio, pa je priliku na vratima dobio Diego Benaglio.

Bešiktaš je odigrao sjajno u Portu i posve zasluženo je stigao do bodova. Talisaca je u 13. minuti doveo Bešiktaš u prednost, izjednačio je Duško Tošić pogodivši u 21. minuti u vlastitu mrežu, no sedam minuta kasnije Cenk Tosun je'bombom' sa 20-tak metara ponovo doveo Bešiktaš u prednost. Ryan Babel je 86. minuti razriješio sve dvojbe. Matej Mitrović nije nastupio za goste.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider