Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pljušte kritike

Legende popljuvale Zlatnu loptu: "Ovo sve nema smisla, Messi je jedan od najboljih uopće, ali ove godine nije bio najbolji"

Lothar Matthaus, Toni Kroos i Iker Casillas popljuvali su ovogodišnji izbor za najboljeg nogometaša svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski mediji jutros bruje o, smatraju, kontroverznoj i nejasnoj odluci da se Zlatna lopta sedmi put u karijeri dodijeli Lionelu Messiju, a ne njegovom najvećem rivalu u ovogodišnjem izboru Robertu Lewandowskom.

Jedan od najglasnijih bio je legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus, koji je i sam ponio ovu prestižnu nagradu 90. godine, koji se slaže s tvrdnjom kako je Poljak trebao biti ovogodišnji dobitnik.

gol expired Na dodjeli Zlatne lopte objavili Ronaldovu neprimjerenu fotografiju, Messi, Lewa i Mbappe umirali od smijeha divider

"Ne razumijem svijet. Uz dužno poštovanje prema Lionelu Messiju i ostalim kandidatima, nitko ovu nagradu ne zaslužuje više od Roberta Lewandoskom. Lani nije bilo Zlatne lopte, a samo zbog toga i zbog svega što je osvojio s Bayernom u 2020. godini, ova je nagrada trebala pripasti njemu“, ispričao je Matthaus za njemački Sky .

S njim se slaže i mlađi suarodnjak Toni Kroos.

"Messi nije trebao dobiti nagradu ove godine, nema sumnje da su Ronaldo i on najbolji dvojac u proteklom desetljeću, ali ove godine nisu bili najbolji“, komentirao je suigrač Luke Modrića.

gol expired Ogorčeni Ronaldo oglasio se netom prije dodjele Zlatne lopte: ''To je neprihvatljivo'' divider

Ikona Real Madrida Iker Casillass pak tvrdi:

"Teško mi je sad vjerovati u ove nogometne nagrade. Messi je jedan od najboljih svih vremena, nema sumnje, ali ovaj trofej ide najboljem u protekloj sezoni. Mora se priznati da to nije tako teško za shvatiti“, dodao je bivši čuvar mreže Kraljevskog kluba.

Messi je unatoč njihovom negodovanju na koncu ipak dobio 33 boda više, a čini se da su glasači više vrednovali njegovu Copu Americu, nego uspjehe poljskog golgetera u klubu i njegova osobna dostignuća…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider