Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kovač odgovorio kritičarima

Njemačka legenda brani Kovača: "Pravi je trener za Bayern, napravio je samo jednu grešku"

Legenda Bayerna i Elfa već je ranije branila Kovača u njemačkim medijima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač nosi se kritikama praktički otkad je sjeo na klupu Bayerna. Nije to ništa neočekivano, FC Hollywood ipak nosi znatno veći pritisak i pozornost medija i javnosti nego, primjerice, Kovačev bivši klub Eintracht.

Na sve to nadovezala se i kriza početkom sezone, pa su Kovaču mnogi ''sapunali dasku'' i pitali se je li bivši hrvatski izbornik kapacitet za bavarskog velikana. Slično je pitanje dobio i nakon posljednje utakmice – novinar ga je pitao da prokomentira kritike da nije pravi trener za Bayern.

"Jako pitanje. Ne mislim ništa (o kritikama), vjerojatno su u pravu", sarkastično je odgovorio Kovač.

U Kovačevu obranu ustao je legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus u svojoj kolumni za Sky.

"Siguran sam da je Kovač pravi trener za Bayern i da će i sljedeće sezone sjediti na klupi", napisao je Matthäus, koji je i ranije u više navrata branio Kovača.

"Na početku je napravio jednu grešku - previše je rotirao i ugrozio hijerarhiju. To je popravio i momčad je otad profunkcionirala", dodao je i prokomentirao ispadanje od Liverpoola u Ligi prvaka.

"Bilo je tu i puno nesreće, prošle sezone igrali su u istoj fazi protiv Bešiktaša. To što momčad nije igrala dovoljno ofenzivno ne može biti samo Kovačeva odgovornost. Ne slažem se s kritikama Roberta Lewandowskog. Nitko nije više ovisan o momčadi od 'devetke', a osim dva Gnabryjeva centaršuta, Lewy je ostao bez lopti u napadu.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider