Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez zadrške

Ikona njemačkog nogometa stala iza Kovača i otkrila koji je najveći problem Bayerna

Najveća pogreška Bayerna ovo ljeto nije imenovanje Nike Kovača, nego neuspjeh u poboljšanju igračkog kadra, tvrdi ikona kluba Lothar Matthäus.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šesterostruki prvak Njemačke loše je startao u novu sezonu Bundeslige pobijedivši u sedam od prvih 13 utakmica i trenutačno je devet bodova iza vodeće Borussije Dortmund.

Niko Kovač, koji je ovo ljeto stigao iz Eintracht Frankfurta, prvi se našao na udaru kritika, ali legenda Bayerna Lothar Matthäus smatra da je problem negdje drugdje.

''Niko Kovač bio je igrač Bayerna prije 15 godina, ima DNK Bayerna, poznaje Bundesligu'', izjavio je Matthäus te nadodao:

''On ima hrvatske korijene, ali je rođen u Njemačkoj. Igrao je u Bundesligi, prošle sezone imao je dobar rezultat s Eintrachtom, bio je hrvatski izbornik i ima iskustvo u radu sa zvijezdama. Ali, Bayern je nešto posebno i zato treba malo podrške od ljudi koji rade u klubu. Za mene je pogreška to što Bayern nije promijenio igrački kadar.''

Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) +6 Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media)

Ikona njemačke reprezentacije i bavarskog diva potom je nastavila o tome koju igrači u ovom trenutku teško mogu pratiti današnji tempo.

''Bayern ima igrače koji su igrali posljednjih šest godina kao što su Robben, Ribery, Boateng i Müller. Vremena se mijenjaju, nogomet je brži, brže se kreće i dolaze mlađe generacije. Najveća pogreška Bayerna koju je napravio prije sezone jest ta da nije napravio promjenu'', objasnio je Matthäus te dodao:

''To je bio problem za Kovača. Možda je donio neke loše odluke, ali mora naučiti i mislim da će naučiti. Dobar je trener koji radi od jutra do mraka kako bi igrače učinio boljima. Ako mu se pruži prava podrška u klubu, od predsjednika do navijača, siguran sam da će Bayern s njim imati iste rezultate kao što je imao proteklih godina.''

Ni srpski nogometaš nije odolio: Na svečanosti zavirio u omiljeni dekolte talijanskih navijača Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta i Wanda Nara (Instagram) +6 Diletta Leotta (Instagram)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider