Niko Kovač i njegov Bayern oprostili su se od Lige prvaka u osmini finala ispadanjem od Liverpoola, koji je u drugoj utakmici s 3:1 slavio u Münchenu i osigurao prolaz.

Njemački mediji ispadanje od engleske momčadi doživjeli su kao težak udarac za njemački nogomet generalno. Podsjetimo, na minulom Svjetskom prvenstvu u Rusiji prvi put u povijesti nisu prošli skupinu, a sada su ostali bez ijednog kluba u Ligi prvaka već nakon prve runde nokaut-faze.

''Njemačka je tek druga liga međunarodnog nogometa'', piše u komentaru Sport Bilda. Podsjećaju na rano ispadanje sa SP-u, a sada su svi njihovi predstavnici u Ligi prvaka ispali u susretima s engleskim klubovima. Pozivaju Kovača, Joachima Löwa i čelnike Bayerna na radikalan zaokret kako bi njemački nogomet vratio staru slavu.

Ugledni njemački sportski magazin Kicker vrlo je kritičan prema Kovaču nakon utakmice. Kritiziraju njegove poteze tijekom utakmice, odnosno izostanak istih, pravovremenih korekcija i sugestija. ''Bez plana i hrabrosti'', naslov je njihova komentara.

"Igrali smo previše defanzivno. To je Liga prvaka, moraš preuzeti rizik"

Po njima, Bayern cijelu sezonu pokazuje nedostatak generalnog plana, strukture i automatizama u igri, što je posebno došlo do izražaja protiv momčadi poput Liverpoola. Napominju da na toj razini individualna klasa nije dovoljna, a kao odgovornog za te nedostatke ističu trenera.

Igru Bayerna kritizirao je i Robert Lewandowski, koji se baš i nije naigrao protiv Virgila Van Dijka. Poljskog napadača njemački mediji ocijenili su kao jednog od najgorih igrača Bayerna, a on smatra da je Bayern igrao previše ziheraški.

Liverpool na krilima Manea srušio Bayern usred Münchena

''Igrali smo previše defanzivno, nismo preuzeli dovoljno rizika u prvoj, a ni drugoj utakmici. Nismo imali puno šansi u obje utakmice pa nismo ni zaslužili prolaz. To je Liga prvaka, nekad moraš preuzeti rizik", rekao je za Sport1.

Poraz je komentirao i Niko Kovač.

''Prvo želim čestitati Jürgenu Kloppu. Liverpool je bio težak protivnik. Generalno, bili su bolji u obje utakmice. Nismo se uspjeli osloboditi u igri i koristiti Lewandowskog, nismo imali najbolji dan, pokazali smo limite", rekao je.