Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
liverpoolov šamar u münchenu

Lewandowski istaknuo glavni problem, Nijemci kritizirali Kovača i Bayern: "Bez plana i hrabrosti"

Još je svježe šokantno ispadanje sa Svjetskog prvenstva, a njemački nogomet doživio je novi težak udarac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač i njegov Bayern oprostili su se od Lige prvaka u osmini finala ispadanjem od Liverpoola, koji je u drugoj utakmici s 3:1 slavio u Münchenu i osigurao prolaz.

Njemački mediji ispadanje od engleske momčadi doživjeli su kao težak udarac za njemački nogomet generalno. Podsjetimo, na minulom Svjetskom prvenstvu u Rusiji prvi put u povijesti nisu prošli skupinu, a sada su ostali bez ijednog kluba u Ligi prvaka već nakon prve runde nokaut-faze.

''Njemačka je tek druga liga međunarodnog nogometa'', piše u komentaru Sport Bilda. Podsjećaju na rano ispadanje sa SP-u, a sada su svi njihovi predstavnici u Ligi prvaka ispali u susretima s engleskim klubovima. Pozivaju Kovača, Joachima Löwa i čelnike Bayerna na radikalan zaokret kako bi njemački nogomet vratio staru slavu.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) Klopp nakon rušenja Bayerna: Liverpool je ponovno u vrhu svjetskog nogometa divider

Ugledni njemački sportski magazin Kicker vrlo je kritičan prema Kovaču nakon utakmice. Kritiziraju njegove poteze tijekom utakmice, odnosno izostanak istih, pravovremenih korekcija i sugestija. ''Bez plana i hrabrosti'', naslov je njihova komentara.

"Igrali smo previše defanzivno. To je Liga prvaka, moraš preuzeti rizik"

Po njima, Bayern cijelu sezonu pokazuje nedostatak generalnog plana, strukture i automatizama u igri, što je posebno došlo do izražaja protiv momčadi poput Liverpoola. Napominju da na toj razini individualna klasa nije dovoljna, a kao odgovornog za te nedostatke ističu trenera.

Igru Bayerna kritizirao je i Robert Lewandowski, koji se baš i nije naigrao protiv Virgila Van Dijka. Poljskog napadača njemački mediji ocijenili su kao jednog od najgorih igrača Bayerna, a on smatra da je Bayern igrao previše ziheraški.

Liverpool na krilima Manea srušio Bayern usred Münchena Slavlje igrača Liverpoola (Foto: AFP) Sadio Mane i Serge Gnabry (Foto: AFP) Robert Lewandowski i Joel Matip (Foto: AFP) +1 Slavlje igrača Bayerna (Foto: AFP)

''Igrali smo previše defanzivno, nismo preuzeli dovoljno rizika u prvoj, a ni drugoj utakmici. Nismo imali puno šansi u obje utakmice pa nismo ni zaslužili prolaz. To je Liga prvaka, nekad moraš preuzeti rizik", rekao je za Sport1.

Poraz je komentirao i Niko Kovač.

''Prvo želim čestitati Jürgenu Kloppu. Liverpool je bio težak protivnik. Generalno, bili su bolji u obje utakmice. Nismo se uspjeli osloboditi u igri i koristiti Lewandowskog, nismo imali najbolji dan, pokazali smo limite", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider