Američko-argentinski nogometaš Matko Miljevic (18) bliži se velikoj životnoj odluci. Uskoro bi se trebao opredijeliti za koju će reprezentaciju igrati, a u igri su čak tri! Jedna od njih je i Hrvatska, čiji je Savez navodno već kontaktirao s Miljevicem i dao mu do znanja da ga prate.

"Nazvali su prijatelja još prije dva-tri tjedna. Rekli su da me pomno prate ,i to ne samo reprezentacija nego i jedan klub iz Hrvatske", otkrio je Miljevic u razgovoru za južnoameričko izdanje Marce.

Razlog zbog kojeg je Miljevic još od ljeta 2018. godine u postupku dobivanja hrvatskog državljanstva je njegov djed. On je rodom iz Banje Luke, zbog čega Miljevic ima pravo na dobivanje i hrvatske putovnice.

Mladić je inače rođen u Miamiju (SAD), samo godinu dana nakon što su njegovi roditelji emigrirali iz Argentine zbog tzv. Velike depresije koja je pogodila tu južnoameričku zemlju u periodu od 1998. do 2002. godine.

Trenutno je igrač Argentinos Juniorsa, za čiju je prvu momčad upisao tri nastupa i pritom postigao jedan pogodak. Do sada je navlačio na sebe nacionalne dresove SAD-a do 16 godina i Argentine u kategorijama do 18 i 20 godina.

Prije godinu dana znakovito je izjavio:

"Koja me prva reprezentacija pozove u seniorsku vrstu, za nju ću nastupati."

Riječ je o igraču koji igra na poziciji polušpice, koji je posljednjeg dana kolovoza svojim pogotkom odlučio susret Argentinos Juniorsa i Gimnasije. 

Podsjetimo, Dario Cvitanich bio je prvi Argentinac kojeg je Hrvatski savez pridobio da uzme naše državljanstvo, ali je u konačnici FIFA-a to zabranila jer nije dozvoljeno da igrači uzimaju državljanstvo prema korijenu pradjeda.