Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zov kojem je teško odoljeti

Vraća li se Mourinho na velika vrata? Odbio Benficu i Kineze pa poslao znakovitu poruku

Karizmatični Portugalac čeka pravu ponudu za povratak trenerskom poslu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho u prosincu prošle godine od Manchester Uniteda dobio je otkaz (i 20-ak milijuna funti otpremnine) i od tada je bez trenerskog angažmana.

Portugalac je odlučio uzeti neko vrijeme za sebe i svoju obitelj, da bi mu prije nekoliko mjeseci stigla primamljiva ponuda od Sky Sportsa. Postao je njihov stručni analitičar i za to dobio milijunski iznos u funtama.

Ipak, trenerski je posao i dalje njegova prva opcija, ali, kako je sam objasnio, ne želi ići bilo kamo.

"Moram biti strpljiv i čekati pravu priliku, a ta prava prilika mora doći od kluba koji je barem na istoj razini na kojoj sam ja kao trener."

Donosi karizmu i glamur

Tako je nedavno zborio Mourinho, nakon što je objelodanjeno kako su s njim kontaktirali Benfica i kineski Guangzhou Evergrande.

Premda je kao gubitnik otišao iz tri posljednja kluba koja je trenirao (Real Madrid, Chelsea, Manchester United), Mourinho je i dalje magnet, prvenstveno zato što  sa sobom donosi karizmu i dašak glamura, na što mnogi ne mogu računati.

Uskoro bi se, pišu engleski mediji, mogao vratiti u Premierligu, i to u London.

Od trećeg povratka u Chelsea neće biti ništa, neće ni u Arsenal, dok su ostali londonski premierligaši (Crystal Palace, West Ham) ipak klubovi ispod njegove razine pa onda ostaje - Tottenham.

Pochettino sve bliže odlasku iz Tottenhama

Spursi prolaze jedno od najtežih razdoblja pod vodstvom Mauricija Pochettina, u prvenstvu su na razočaravajućem devetom mjestu, a nakon prošlosezonske bajke i dolaska u finale Lige prvaka, u novu sezonu najjačeg klupskog natjecanja svijeta krenuli su loše - remijem u Grčkoj protiv Olympiakosa, poslije kojeg je došao povijesni debakl, domaći poraz od Bayerna 2:7.

Pochettinov status u Tottenhamu je neupitan, klub želi da ostane trener, ali pitanje je koliko bi i on sam to htio. Ovih dana Argentinac poziva na zbijanje redova, makar je i sam svjestan da je iz ove momčadi Tottenhama izvukao maksimum. U Premierligi je jednom završio drugoplasirani, dvaput je bio treći i teško da pokraj ovakvih Liverpoola i Manchester Cityja može nadmašiti te rezultate. Isto tako, s razbijenom vojskom (a Spursi upravo tako trenutno izgledaju) gotovo je nemoguće da se ponovno plasira u finale Lige prvaka.

Ukratko, sve je više onih koji na Otoku misle da će Pochettino uskoro otići iz sjevernog Londona, a tu bi onda mogao nastupiti Mourinho. U nekoliko navrata već je govorio kako je zovu Premierlige najteže odoljeti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider