Nakon što je gotovo 20 godina svog života dao minhenskom Bayernu, Thomas Muller (30) na izlaznim je vratima kluba. Razlog je njegovo nezadovoljstvo novom ulogom koju mu je namijenio hrvatski strateg Niko Kovač. Muller je, prenosi Sport Bild, naumio već ove zime napustiti Bavarsku.

Spomenuti izvor navodi da se Muller ne može pomiriti s ulogom džokera s klupe, odnosno igrača koji svoju priliku čeka na klupi za pričuvne igrače. U sedam dosadašnjih bundesligaških utakmica započeo je u tek tri i svaki je put bio jedan od trojice igrača koji napuštaju travnjak. U preostale četiri utakmice ulazio je s klupe te je dobio maksimalno pola sata na travnjaku.

Muller je ostao vjeran Bayernu godinama bez obzira na brojne ponude drugih europskih velikana. Ovo ga je ljeto želio milanski Inter, prošlo ljeto Liverpool, a još prije toga Arsenal i Manchester United.

Sport Bild navodi da ga Niko Kovač vidi kao jednog od nažnijih igrača u svlačionici i glavnog kada je atmosfera u momčadi u pitanju.

Muller je za Bayern nastupio u 495 utakmica i postigao je 186 pogodaka. Osvojio je Ligu prvaka, osam naslova prvaka Njemačke, pet DFB Pokala, FIFA-ino klupsko svjetsko prvenstvo, europski Superkup i pet njemačkih superkupova.