Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zidane mu ipak nije vjerovao

Kovačić otvorio dušu i otkrio zašto je napustio Real: "Zaslužio sam igrati u finalu Lige prvaka"

Mateo Kovačić otkrio glavni razlog zbog kojeg je tražio da napusti Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za engleski FourFourTwo hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić otkrio je jedan od najvažnijih razloga zbog čega je napustio redove Real Madrida.

Kovačić je bio velika želja Rafe Beniteza kada je dolazio na klupu Kraljevskog kluba, no dolaskom Zinedinea Zidanea Hrvat je pao u drugi plan.

gol expired Nije mu dugo trebalo: Dani Olmo zabio prekrasan prvijenac u dresu Leipziga divider

Nakon tri sezone u kojima mu je bilo obećano da će dobiti pravu priliku Kovačić je odlučio da je ipak vrijeme za odlazak.

"Bilo je lijepo igrati za Zidanea, ali mislio sam da će mi dati više prilike. Zaslužio sam igrati u trećem finalu Lige prvaka", rekao je Kovačić.

Real je u tom finalu 2018. godine slavio s 3:1 protiv Liverpoola, a Kovačić je cijeli susret odgledao s klupe za pričuve, iako je u osmini, četvrt i polufinalu dobio kombinirano 173 minute na travnjaku. Veliku je utakmicu odigrao u uzvratu polufinala, kada je Real kod kuće odigrao 2:2 protiv Bayerna i s ukupnih 4:3 prošao dalje.

Modrić i Perišić slave pogodak u Rusiji (Foto: AFP) Perišić se javio iz bolnice i pokazao od čega je sazdan: Tvrda je to hrvatska kost divider

"To je bio jedan od glavnih razloga mojeg nezadovoljstva i želje za odlaskom. Ali to je nogomet. Razišli smo se bez zle krvi", kazao je Kovačić.

U nastavku intervjua komplimentima je zasipao i aktualnog trenera u Chelseaju - Franka Lamparda.

"Lampard je poseban trener. Ima isti karakter koji je imao kao igrač. Velika je inspiracija svima nama. Sličan je Zidaneu."

Kovačić je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 32 nastupa u kojima je zabio dva i asistirao za tri pogotka.

gol expired Nevjerojatan podatak o Jonu Jonesu: "Nijedan sportaš u povijesti nije bio toliko puta testiran" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider