FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uoči obrane titule

Nevjerojatan podatak o Jonu Jonesu: "Nijedan sportaš u povijesti nije bio toliko puta testiran"

Dva je puta u karijeri padao na doping testu, zbog čega je u 2019. godini čak 42 puta bio testiran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadolazećeg vikenda na rasporedu je UFC 247 event, na kojem će u glavnoj borbi biti kontroverzni, ali legendarni MMA borac, jedan od najboljih svih vremena - Jon Jones.

On će braniti svoj pojas UFC prvaka poluteške kategorije protiv Dominicka Reyesa, a cijeli glavni program UFC 247 eventa moći ćete gledati u noći s nadolazeće subote na nedjelju od 4 sata ujutro na GOL.hr-u, te istog dana u večernjem terminu u snimci na Novoj TV.

Mbappe slavi s navijačima pobjedu (Foto: AFP) Procurio dokaz da Mbappe napušta PSG: Za rekordnu svotu prelazi u klub svojih snova divider

Uoči nove obrane titule prvaka UFC-ov potpredsjednik Jeff Novitzky otkrio je zanimljiv detalj o Jonesu, preporođenom prvaku koji se godinama borio s vlastitim demonima.

"U 2019. godini Jon Jones je u čak 42 navrata bio nenajavljeno testiran od strane tri različite antidopinške agencije (USADA, NSAC i CSAC). U mojem 20-godišnjem iskustvu kada je borba protiv dopinga u pitanju, nijedan sportaš svijeta nije bio toliko puta testiran u jednoj godini."

Ako 365 dana u godini podijelimo s 42, Jones je u prosjeku bio testiran svakih osam i pol dana!

Podsjetimo, Jones je u 2016. i 2017. godini u dva navrata padao na doping testu, zbog čega mu je prijetio i kraj karijere ukoliko dobije dugačku suspenziju. Nakon prvog pada na dopingu njegova je borba protiv Daniela Cormiera bila otkazana, a drugi je put slavio i osvojio pojas, no isti mu je oduzet nakon pozitivnog dopinškog testiranja.

Darko Stošić nakon poraza (Screenshot) Ponajveća regionalna MMA zvijezda nije više član UFC-a: Presudio mu treći uzastopni poraz divider

Jones je mogao dobiti suspenziju i do četiri godine, ali je zbog surađivanja s antidopinškom organizacijom dobio svega 15 mjeseci suspenzije. Od svog povratka u oktogon u listopadu 2018. godine Jones je pokazao zbog čega ga smatraju najvećim MMA borcem u povijesti, a svojim je ponašanjem pridobio veliku vojsku navijača.

"Oluja je iza mene. Sretan sam i moje putovanje se nastavlja. Tek smo na pola puta", rekao je Jones u intervjuu s Arielom Helwanijem uoči možda i najvećeg ispita svoje karijere protiv neporaženog Reyesa.

gol expired Veliki šok na treningu Bayerna: Teška ozljeda Ivana Perišića divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider