Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umjetnik s loptom

Čarobnjak Kovačić oduševio protiv Depora: U ovome je najbolji u ligi

Stigla je još jedna potvrda da je Mateo Kovačić najbolji hrvatski dribler.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić bio je među najboljima u pobjedi protiv Deportiva koju su sjajnom igrom izborile Realove rezerve. Mlada momčad je oduševila igrom, a posebno se istaknuo vezni s red. Kovačić se sjajno nadopunjavao s Iscom i Jamesom, a španjolski mediji su dan nakon utakmice puni pohvala za 22-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

As piše kako bi se Kroos i Modrić trebali zabrinuti za mjesto u prvoj postavi, Marca je njemu i kolegama iz veznog reda dala najviše ocjene, a oduševio je i katalonski Sport koji hvali njegovu igru u oba smjera.

Kovačić je igrao efikasno, ali i atraktivno. Autor je jednog od najatraktivnijih poteza utakmice kada je sam izbacio čitavu obranu Deportiva. U slalomu je nanizao pet igrača nakon čega je petom poslužio Jamesa koji ipak nije uspio završiti akciju iz izgledne situacije.

Ovakav slalom nije ništa čudno za Kovačića kada se uzme u obzir da se radi o najefikasnijem dribleru čitave Primere! Prema statističkoj stranici Whoscored, Kovačić ima najveći postotak uspješnih driblinga (80.3 posto) među 67 igrača koji su u sezoni pokušali više od 50 driblinga. Osim ovog ostvarenja, Kovačić je nedavno službeno postao i najbolji hrvatski dribler prema istraživanju Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider