Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani su bili blizu

Zbog dva milijuna eura ostali su bez Haalanda: "To mi je najveća greška, a sada nema šanse da dođe u Italiju"

Brojni klubovi bili su zainterisirani za norveškog napadača kojeg su prije par godina mogli dovesti za 2 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi norveški napadač Erling Haaland jedan je od najpoželjnijih golgetera sadašnjice, za njega se bore klubovi poput PSG-a, Cityja i madridskog Reala koji su spremni platiti pravo bogatstvo za njegove usluge.

Troškovi potencijalnog transfera mogli bi narasti na ogroman iznos, a prije samo nekoliko godina mogli su ga dovesti za "siću" od 2 milijuna eura, zbog čega najviše žali tadašnji direktor Juventusa Bepo Marotta.

Prije dolaska u RB Salzburg u kojem je doslovce eksplodirao, Haaland je igrao za norveški Molde koji je tražio dva milijuna eura za mladog napadača. Brojni klubovi raspitivali su se za njegove usluge, a među njima i torinski klub.

"Jedna od mojih najvećih grešaka je Haaland. Imao sam šansu da ga dovedem u Juventus za 2 milijuna eura iz Moldea, bio je jako blizu", otkriva Marotta pa dodaje.

gol expired Dalić pozvao zamjenu za Kovačića: Radi se o junaku mladih Vatrenih, pokazao je nevjerojatnu klasu divider

"Sada je nemoguće da ćemo Haalanda gledati u Serie A, nema šanse da ga neki talijanski klub dovede sljedećeg ljeta", rekao je bivši direktor Juventusa.

Budući da zainterisirani klubovi za norveškog napadača moraju isplatiti 70 milijuna eura njegovom klubu, Borussiji Dortmund, a onda još na dodati skoro 100 milijuna eura za godišnju plaću Haalandu i proviziju utjecajnom agentu Minu Raioli, jasno je da se radi o ogromnom financijskom trošku.

Navodno je Haaland u pregovorima s Chelseajem tražio godišnju plaću od 50 milijuna eura, koliko nema niti jedan igrač u europskom nogometu, dok je njegov agent tražio čak 40 milijuna eura provizije za cijeli posao.

Tko god se odluči na ovaj posao, morat će dobro zagrabiti u vreću s novcem...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider