Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcina ikona u formi

Zabio je prvijenac za Barcu nakon sedam godina, u novom klubu bio je puno brži

Zabio je tek četvrti gol u klupskoj karijeri u devetoj utakmici za novi klub.

Galerija Mascherano slavi prvi gol za Barcelonu (Foto: AFP) Javier Mascherano u dresu Barcelone (Foto: AFP) Javier Mascherano (Foto: AFP) +1 Javier Mascherano nakon osam godina napustio je Barcelonu (Foto: AFP)

Javier Mascherano sedam i pol godina bio je član Barcelone, a prvi je gol zabio tek u 318. nastupu. Dogodilo se to krajem prošle sezone, bila je to njegova sedma sezona u dresu katalonskog giganta.

Tko zna bi li ikad zabio da mu Ivan Rakitić nije prepustio jedanaesterac u 67. minuti u visokoj pobjedi protiv Osasune. Rakitić je kasnije priznao da je jedanaesterac prepustio na traženje Gerarda Piquea; Mascherano je zabio i zaradio glasne ovacije navijača.

Mascherano se u međuvremenu preselio na klupu, a u potrazi za minutažom (i nimalo skromnom plaćom) zaputio se u kineski Hebei China Fortune.

Zanimljivo, tamo mu je za prvi gol trebalo samo devet utakmica. Mascherano je u 78. minuti u maniri iskusnog napadača pospremio promašeni jedanaesterac i poravnao na 1:1 u utakmici kineskog Kupa.

Njegov gol na kraju nije pomogao njegovoj momčadi; bivši igrač Intera Hernanes uskoro je zabio za vodstvo 2:1, ali do kraja je bivši napadač Newcastlea Papiss Cisse zabio dva gola i odveo svoj Shandong Luneng u polufinale.

Mascheranu za utjehu ostaje činjenica da je zabio svoj četvrti klupski gol u 15 godina dugoj karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider