Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osvježenje u kataloniji

Od invalidskih kolica i ismijavanja do ostvarenja sna: Otkiveno zašto novi Barcin hit nije slavio gol

Opći dojam bio je da je igrom slučaja zalutao u Barcelonu, ali on ima druge zamisli...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je Martina Braithwaitea dovela iz Barcelone iskoristivši španjolsko pravilo koje dopušta potpisivanje igrača izvan prijelaznog roka u slučaju velikog broja ozljeda. Danski napadač tako je skromni Leganes, klub s madridske periferije poznat pod nadimkom ''Uzgajivači krastavaca'', neočekivano zamijenio jednim od najvećih svjetskih klubova.

Opći dojam bio je da je 29-godišnji Braithwaite zalutao u Barcelonu i da se radi o klubu daleko iznad njegova ranga; taj je dojam pojačalo i službeno predstavljanje na kojem je zbog nespretnosti s loptom postao predmetom sprdnje.

Međutim, Braithwaite se na obazire na to – hrabro je ustvrdio da želi zabijati i osvajati trofeje, pa čak i postati legenda Barcelone. Čini se da mu se vjera u svoje mogućnosti isplatila – protiv Mallorce iznenađujuće se našao u prvih 11 umjesto Luisa Suareza.

Ostao hladan na veliko ostvarenje

Braithwaite je opravdao trenerovo pojačanje – zabio je prvijenac, a kada je došlo vrijeme za osvježenje, Setien je povukao Griezmanna i ubacio Suareza, dok je Braithwaite odigrao do kraja.

gol expired Većina nogometnih zvijezda voli luksuz, a on se uhvatio rada u polju: Ima milijune, ali zasukao je rukave divider

Zanimljivo, nakon gola gotovo da i nije slavio, ostao je potpuno hladan. Katalonski Mundo Deportivo otkriva da je razlog tome bio šok – Braithwaite je dugo sanjao o tom trenutku, pa kao da nije znao što sada napraviti kada se on napokon dogodio. Pored toga, kao razlog navode i odsustvo publike i čudnu atmosferu na stadionu.

Kako god, simpatični Braithwaite postao je pravi hit. Na društvenim mrežama fotošopiraju ga sa Zlatnom loptom i uspoređuju s Ronaldom, postao je pravo osvježenje u poprilično turbulentnoj Barcinoj sezoni.

Njegovo veliko samopouzdanje pripisuje se i radu s Kimom Boyeom, bivšim danskim nogometašem koji se danas bavi mentalnom spremom kao savjetnik i autor. Njegovi klijenti su brojni sportaši i poslovni ljudi, među njima i Braithwaite, koji je još kao dijete naučio savladavati naizgled nepremostive prepreke.

Bilo je pitanje hoće li moći hodati

Danac je kao dječak imao problema s kukovima zbog čega je dvije godine proveo u invalidskim kolicima. Dogodilo se to kada je imao pet godina, a bilo je upitno hoće li moći i hodati, a kamoli igrati nogomet.

gol expired Njene su fotke (s mobitelom) prije deset godina ekspresno obišle cijeli svijet: Pogledajte kako danas izgleda divider

"Bilo je teško. Bio sam mlad i nisam razumio zašto moram biti u kolicima, uvijek sam pokušavao izaći. Osjećao sam se posramljeno. Brinuli su se za mene kao bebu, nisam mogao raditi što rade ostala djeca. Sve što sam želio je igrati nogomet", rekao je svojevremeno za engleski FourFourTwo.

"Nikad ne zaboravljam da je igrati nogomet dar. Nadam se da će moja priča pokazati da se situacija može okrenuti koliko god bila loša. Nikad nisam prestao vjerovati u sebe", dodao je Braithwaite, u ovom trenutku zasigurno jedan od najsretnijih igrača uopće.

Sljedeću priliku mogao bi dobiti u utorak protiv ''svog'' Leganesa. Bivši suigrači doći će ga posjetiti na Camp Nou.

''Bit će to poseban protivnik za mene jer tamo znam puno ljudi, ali na terenu nema prijatelja'', najavio je utakmicu Braithwaite.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider