Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neymar okidač za tučnjavu

Kaos u velikom francuskom derbiju: Marseille sredio PSG u utakmici s pet crvenih kartona!

Nakon dvije odigrane utakmice u novoj sezoni PSG, aktualni prvak i finalist Lige prvaka, je i dalje bez bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši PSG-a upisali su i drugi poraz u isto toliko utakmica nove sezone francuskog prvenstva. Ovoga puta su na svom travnjaku poraženi od Marseillea s 1:0.  Osim pobjede gostiju susret je obilježen s čak pet crvenih kartona u sudačkoj nadoknadi utakmice. 

Gol vrijedan tri boda postigao je Thauvin u 31. minuti utakmice, u kojoj je hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car igrao svih 90 minuta za Marseille.

Marseille je sada peti na ljestvici sa šest bodova, jednim manje uz utakmicu manje od Rennesa, Monaca i Lillea, a s jednakim učinkom kao Saint-Etienne, Lens i Nice, dok je Paris SG tek 17. bez bodova iz dva odigrana susreta.

U samoj završnici utakmice neuvjerljivi sudac Brissard pokazao je čak pet crvenih kartona, tri domaćim, a dva gostujućim igračima. Najveći krivac za tučnjavu na travnjaku bio je napadač PSG-a Neymar koji je nekoliko puta u glavu udarao suparnike, a crveni karton je dobio tek pregledom snimke.

gol expired Čudesni pogodak u Francuskoj: Vratolomijom u skoku proparao mrežu suparnika divider

Nogometaši Monaca, koje vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, kao domaćini su svladali Nantes s 2:1 te se tako pridružili Rennesu i Lilleu na vrhu ljestvice. Monaco je poveo golom Diopa (5), na 1:1 poravnao je Blas (62), no ubrzo potom novo vodstvo momčadi iz Kneževine osigurao je Geubbels (65).

Monaco sada ima sedam bodova, kao i Rennes, koji je je ranije u nedjelju kao gost svladao Nimes s 4:2, te Lille koji je u prvom dvoboju nedjeljnog programa na svom terenu nadigrao Metz s 1:0. Asistent za taj pogodak bio je 20-godišnji hrvatski igrač Domagoj Bradarić koji se u 88. minuti ubacio u kazneni prostor i povratnom loptom na 13-14 metara od vratar pronašao Luiza Arauja koji je preciznim udarcem zatresao mrežu.

gol expired Nikola Vlašić zabio sjajan pogodak u najvećem derbiju ruskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider