Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raskid suradnje

Poznati trener napustio ruskog giganta zbog rata u Ukrajini: Oštro se usprotivio Putinu

Nijemac Markus Gisdol napustio je mjesto trenera Lokomotiv Moskve zbog ruske invazije na Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Markus Gisdol, 52-godišnji njemački nogometni stručnjak, podnio je ostavku na mjesto trenera Lokomotiv Moskve zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Za mene je trenerski posao najbolji posao na svijetu, ali ne mogu se baviti svojim poslom u zemlji čiji je vođa odgovoran za rat i agresiju u Europi. To nije u skladu s mojim vrijednostima, zbog toga sam podnio ostavku na mjesto trenera Lokomotiv Moskve", rekao je Gisdol za njemački Bild pa dodao:

Oštro se usprotivio Vladimiru Putinu

"Ne mogu biti na terenu u Moskvi, trenirati nogometaše, zahtijevati profesionalizam dok nekoliko kilometara dalje daju zapovijedi koje donose veliku patnju narodu. Ovo je moja osobna odluka i u potpunosti sam uvjeren u to", zaključio je njemački trener, koji je već stigao u Njemačku.

gol expired Ruski nogometaš slavio pobjedu s ukrajinskom zastavom, hit je i snimka iz Amerike divider

Inače, Gisdol je preuzeo klupu Lokomotiv Moskve u listopadu 2021. godine i momčad ostavio na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice.

Prije nego što je stigao u Moskvu, 52-godišnji Nijemac je dugi niz godina radio u njemačkoj Bundesligi. Trenirao je Hoffenheim, HSV i Köln.

FIFA i UEFA izbacile Rusiju iz međunarodnih natjecanja

Za kraj dodajmo su FIFA i UEFA zajedničkim dogovorom izbacile Rusiju iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja.

To znači da ruska nogometna reprezentacija neće igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok jedini ruski predstavnik u Europi, Spartak Moskva, neće igrati osminu finala Europske lige protiv RB Leipziga.

gol expired VIDEO Ukrajinski nogometaši poslali apel svjetskoj zajednici: Prikazali i poruku navijača Dinama divider

Također, UEFA je trenutačno prekinula svoje partnerstvo s ruskim divom Gazpromom, jednim od glavnih sponzora od 2012.

Ugovor je, prema specijaliziranim medijima, procijenjen na 40 milijuna eura godišnje, a pokrivao je Ligu prvaka, međunarodna natjecanja u organizaciji UEFA-e, kao i EURO 2024. koji će se održati u Njemačkoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider