Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEĆE U STARO JATO

Marko Pjaca pred povratkom u HNL: Talijani otkrili da mu je Juventus dozvolio transfer

Čini se kako ovog tjedna svaki klub hrvatske velike četvorke priprema velikim transfer. Riječki bi bio onaj Marka Pjace.

Marko Pjaca (Foto: Afp)

Prema informacijama talijanskog portala Sportitalia.com, Marko Pjaca postat će ovih dana novi igrač Rijeke.

Bivši hrvatski reprezentativac i svojevremeno najveći talent hrvatskog nogometa, tako bi se u domovinu vratio nakon ukupno sedam godina, tijekom kojih je bio član Juventusa.

Karijeru obilježile ozljede i posudbe

No, posljednjih godina njegovu su karijeru obilježile ozljede i posudbe u čak šest različitih klubova. Htio ga je Juventus ove sezone, koja bi trebala biti posljednja na njegovom ugovoru, posuditi u drugoligaša Pisu, no on nije bio zainteresiran za to.

Marko Bulat Marko Bulat: "To što Petković radi za momčad Dinama druga je dimenzija" divider

Pjaca je karijeru započeo u Lokomotivi, odakle je 2014. godine prešao u Dinamo, gdje je nakon dvije senzacionalne sezone prodan u Juventus za čak 29 milijuna eura.

U prvoj sezoni unutar Stare dame nije se naigrao, no u drugoj polovici iste je počeo sve češće dobivati priliku u sastavu, sve do teške ozljede ligamenata koju je doživio na prijateljskom susretu Estonije i Hrvatske u ožujku 2017. godine. Stradali su ligamenti desnog koljena.

Već godinama se traži

Uslijedio je dug oporavak, a nedugo nakon povratka stradali su i ligamenti u lijevom. Sve od tada Pjaca se traži. Imao je na posudbama sjajnih partija i pogodaka, ali konstantnu nije uspio pronaći, kao niti novu priliku u Juventusu, klubu s kojim je vezan ugovorom.

Željko Sopić Sopić nakon Dinama priprema momčad za Lille: "Jednadžba je jednostavna, a Anas ima pravo na svoje mišljenje" divider

U jednom trenutku vratio se u reprezentaciju, bio u Rusiji te čak zaigrao u finalnoj utakmici protiv Francuske, no i iz redove nacionalne momčadi je zbog nedostatka konstante odavno ispao.

Je li povratak u HNL prava stvar za igrača od 28 godina, koji nikad nije uspio svoj puni potencijal? Odgovor nam može dati samo on sam, ukoliko se ovaj transfer uistinu ostvari. Došao bi u jednu vrlo potentnu ekipu, a onda dalje ostaje sve na njemu. I na sreću, da možda napokon odigra jednu punu sezone bez ozljeda i sličnih razloga izostanka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider