Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Puno nam pomaže"

Marko Bulat: "To što Petković radi za momčad Dinama druga je dimenzija"

Nakon šokantnog poraza Dinama od AEK-a i smjene trenera, uslijedilo je puno vedrije razdoblje, pa je i raspoloženje uoči gostovanja u Pragu dobro. Potvrđuje nam to i 21-godišnji veznjak Modrih - Marko Bulat.

Nogometaši Dinama sutra ujutro odlaze u Prag, na uzvratni susret play-offa Europske lige protiv Sparte. Rezultat i igra iz prve utakmice veliki su razlog Dinamova optimizma, a na posljednjem treningu uoči puta u Češku modre je dočekala ogromna navijačka podrška.

Donny Bogičević Hrvatski dribler kreirao senzaciju u Njemačkoj: "Navijam za Hajduk i rado bih se okušao u HNL-u" divider

Iza Dinama su dvije uzastopne domaće pobjede. Nakon 3:1 pobjede protiv Sparte u prvoj utakmici play-offa Europske lige, Modri su slavili i protiv Rijeke u hrvatskom prvenstvu s 2:1, pa je sad svaki dan u Maksimiru dobar.

Nakon šokantnog poraza od AEK-a pa zatim smjene trenera, uslijedilo je puno vedrije razdoblje, pa je i raspoloženje uoči gostovanja u Pragu dobro. Potvrđuje nam to i 21-godišnji veznjak Marko Bulat.

"Malo smo fizički pali, ali to je iza nas"

"Imamo sad iza sebe dobre utakmice i šteta zbog te Lige prvaka, što smo ispali protiv AEK-a jer stvarno smo bili dobri. Malo smo fizički padali, ali to je iza nas, krenuli smo se dalje i pokazali da smo psihički i fizički u dobrom stanju poslije tog ispadanja. Odigrali smo dobre utakmice i, evo, sad imamo važnu utakmicu za kvalificirati se u Europsku ligu."

Ispadanje od AEK-a, odlazak važnih igrača, i dolazak novog trenera igrači su uspješno prebrodili i uspjeli se koncentrirati isključivo na teren.

Vlatka Peras, Arijan Ademi i Mirko Barišić Drama u Maksimiru, pakt spreman: Eskalirao rat za Dinamo, određen datum povijesne Skupštine!? divider

"Protiv Sparte je bila prva utakmica, naravno da kad dođe novi trener da je drugačija atmosfera, svi daju sve od sebe. I prije smo mi davali, ali znate odmah je druga atmosfera, a protiv Rijeke je bila jedna drukčija utakmica. Igrali smo protiv momčadi koju je naš novi trener prije trenirao, znate što je sve bilo po novinama, što se provlačio. Sigurno da je to bila emotivna utakmica i za njega i za nas, tako da ovu pobjedu posvećujemo njemu i cijelom stručnom stožeru."

"Petković nam puno pomaže"

Bulat je ubilježio sjajan nastup u toj emotivno teškoj utakmici protiv Rijeke, a upisao se i u strijelce.

"Puno toga se veže za te osmice kako se sada nazivaju vezni igrači, da su blizu gola. Ja i Martin se dobro slažemo i nadopunjujemo. Prošlu sam ja zabio gol, iduću će on. Ne smijem zaboraviti našeg Brunu, koji nam puno pomaže i otvara prostor za nas. Možda to kad ljudi gledaju napadački, on ne zabija puno golova, ali što on sve radi za momčad, to je druga dimenzija."

A baš se o mogućem odlasku Brune Petkovića iz Dinama priča cijelo ljeto. Najuporniji od svih bivši je trener Modrih Nenad Bjelica, koji bi Petkovića silno želio vidjeti u turskom Trabzonsporu.

Prvak je u sezonu ušao s četvoricom igrača treće reprezentacije svijeta. U tjedan dana ostali su bez Šutala, Ivanušeca i Livakovića. Novi kapetan, Bruno Petković, druga je priča i u Maksimiru su svjesni da je njegov ostanak neophodan.

"U glavi smo kao da je bilo 0.0 u Makskmiru"

Iako službene potvrde nema, izvori bliski klubu potvrđuju kako se pregovori bliže kraju i kako će Petković postati najplaćeniji igrač Modrih. Novi kapetan svoju će momčad sutra povesti i put Praga, gdje Modri dolaze sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice.

"Na nama je da odigramo odličnu utakmicu. U glavi smo kao da je bilo 0:0 u prvoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe i nadam se proći u to natjecanje, to nam je jako bitno."

Modri će u Pragu biti bez podrške svojih navijača, jer je UFEA nakon navijačkog incidenta u Ateni zabranila Dinamovim navijačima dolazak na gostujuće utakmice do kraja sezone. No Modri podršku Bad Blue Boysa uvijek imaju, pa je tako oko 2 tisuće navijača došlo večeras na trening podržati svoje pulene i ispratiti ih na put u Prag.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider