Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Dalić me iznenadio"

Marko Pjaca o povratku u Dinamo: "Imam ugovor s Rijekom. Kontakti su postojali, ali..."

Povratnik u hrvatsku nogometnu reprezentaciju najavio je derbi Rijeke i Dinama.

Marko Pjaca (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nakon sedam godina inozemnog nogometa, poglavito talijanske Serie A s kraćim izletima u Njemačku i Belgiju, Marko Pjaca se vratio u HNL. Mnogi su očekivali da će ponovno obući modri dres, no potpisao je za Rijeku i nije pogriješio.

Trenutno su prvoplasirana momčad hrvatskog prvenstva, Pjaca ima osam nastupa i dva pogotka, a ovog vikenda čeka ih veliki derbi protiv Dinama:

"Vjerujem da će biti čudan osjećaj, no ja sam profesionalac. Imam ugovor s Rijekom, dat ću sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u toj utakmici, to je jedino normalno razmišljanje. Bez obzira na prošlost i osjećaje prema Dinamu", kazao je Pjaca pa prognozirao kakav bi mogao biti derbi na Rujevici:

Mario Maloča Gorica najavila kaznu za Marija Maloču zbog izjave o Hajduku divider

"Dinamo ima jako puno kvalitete, bez obzira na to što im sada ne ide dobro, što nisu u najboljoj formi. Imaju jako puno igrača koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, moramo pripaziti u svakom trenutku na to, biti spremni i oprezni. Apsolutno moramo ići na pobjedu, nema se što kalkulirati, niti se to ikad radilo ovdje. Nadigravat ćemo se, neka bolji pobijedi, nadam se da ćemo to biti mi", rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Naravno, neizbježno je bilo pitanje o Dinamu, puno ljudi zanima je li ovog ljeta bio blizu povratka na Maksimir:

"Kontakti su postojali, ali ništa da bi bilo blizu realiziacije. Ništa vrijedno spomena. Jedino konkretno i što se na kraju ostvarilo je bio poziv Rijeke. Oni su bili brzi i konkretni, to se jako brzo riješilo".

Mateo Pavlović i Aleksandar Trajkovski Zbog čega se Rudeš bunio na suđenje na Poljudu? "Jedan penal nije bio, a ovo drugo ne možeš vidjeti" divider

Pjaca se našao na popisu izbornika Zlatka Dalića za kvalifikacijske oglede protiv Latvije i Armenije u borbi za izravan plasman na Euro, a kaže da je to bilo veliko iznenađenje za njega:

"Moram priznati da sam iznenađen pozivom izbornika, ne mogu reći da sam ga očekivao. Radim za to, nadao sam se, ali definitivno nije bilo niti blizu toga da bih ja to sada očekivao. Slobodno mogu kazati da je to bilo iznenađenje", kazao je Pjaca pa odgovorio koliko može pomoći Vatrenima:

"To prije svega ovisi o izborniku i mojoj minutaži, no potrudit ću se pomoći na svaki mogući način. Koliko će to biti, kakav ću učinak imati, to ovisi o mnogo stvari", zaključio je.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider