Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljeto velikih transfera

Naletilić najavio sljedeći veliki transfer i o kojim će se Hrvatima pričati ovo ljeto: "Tko si može priuštiti, mora trošiti sad zbog novih pravila"

Ljetni prijelazni rok službeno nije ni počeo, a već su pala tri transfera u vrijednosti od gotovo 300 milijuna eura. Toliko su plaćeni: 21 - godišnji Haaland, 22 -godišnji Tchouameni te 23-godišnji Nunez.

 I dok je s jedne strane klupskim bogatašima 50 ili 100 milijuna eura za transfer postala normala, UEFA s druge strane pokušava dovesti u red podivljalo tržište.

Miris novca i abnormalne cifre koje se već godinama okreću na transferima, plaćama i provizijama već su dulje vrijeme trn u oku krovnoj nogometnoj organizaciji.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin nedavno je predstavio novi pokušaj uvođenja financijskog fair playa koji će na snagu stupiti krajem lipnja, a implementirat će se iduće tri godine.

Rafael Leao Milanova zvijezda odbila novi ugovor, ali Rossonerima se ne žuri jer su se osigurali divider

"Iako smo do sada vidjeli da se nekakvi novi pravilnici nisu baš dobro interpretirali, klubovi su uvijek pronalazili drugačije kanale isplaćivanja transfera i financiranja. Ovo izgleda dosta radikalno, pravi efekt će se tek sad vidjeti nakon ove tri kalendarske godine, jer su sad dozvolili klubovima veće minuse, povećali su ih s 30 na 60 milijuna eura. S druge strane, smanjili su mogućnost trošenja od ukupnog prihoda kluba na 70 posto. Tako da će se sljedeće tri godine to implementirati. Mislim da će se to početi provoditi doslovno od sljedećeg prijelaznog roka, odnosno od zime 2023.“, rekao je nogometni menadžer Marko Naletilić.

Škriniar će biti sljedeći veliki transfer

Transferni rok nije službeno niti počeo, a City, Real i Liverpool već su potrošili milijune.

gol expired Liverpool pojačava deficitarnu poziciju, dogovoren dolazak čudesnog klinca iz Škotske divider

Erling Haaland plaćen je 60 milijuna, a plaća će mu idućih pet godina iznositi oko 435 tisuća eura tjedno! Čuamenija je Real platio 80 milijuna + 20-ak milijuna kroz bonuse, a svaki tjedan zarađivat će oko 80 tisuća eura. Nuneza je pak Benfica Liverpoolu prodala za 75 milijuna, a s dodacima bi se cifra mogla popesti i na 100 milijuna. Plaća bi mu trebala iznositi oko 180 tisuća eura tjedno.

Iako je takav razvoj karijere sjajan, može i opteretitii.

"To sad ovisi o osobnosti igrača, od ove trojice dosada prodanih najmanje me brine razvoj Haalanda, mislim da će on bez problema podnijeti taj pritisak.", dodaje Neltilić.

Luis Suarez Luis Suarez ima novi klub, formu za Svjetsko prvenstvo brusit će u velikanu divider

Ovog ljeta, kaže Naletilić, možemo očekivati još velikih transfera.

"Od strane PSG-a prije svih, momentalno pregovaraju oko Škriniara iz Intera, to će biti dosta veliki transfer za braniča. Sigurno da će biti još toga. Posebno jer nas očekuju nova pravila na tržištu, klubovi koji si mogu to dozvoliti, pokušat će što više investirati.“

Domaći igrači na tržištu

A na tržištu se mogu očekivati i domaći igrači.

"Luka Ivanušec, Lukas Kačavenda, Ivica Ivušić, Josip Šutalo su najzanimljiviji iz domaće lige, a od naših mladih igrača vani najviše se spominje Joško Gvardiol.“

Pred nama je, izgleda, još jedno ljeto vrućih transfera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider