Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZALOG ZA BUDUČNOST

Liverpool pojačava deficitarnu poziciju, dogovoren dolazak čudesnog klinca iz Škotske

18-godišnji nogometaš Aberdeena, Calvin Ramsay, trebao bi ovih dana postati novim članom Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su blockbuster transfer odradili dovođenjem Darwina Nuneza iz Benfice, u Liverpoolu se mogu ponovno posvetiti pojačavanju kadra mladim igračima. 

Takvu namjeru potvrdili su već dovođenjem Fabija Carvalha iz Fulhama, a sad su novog supertalentiranog klinca doveli za poziciju koja im je zapravo najdeficitarnija u cijeloj momčadi. Novi igrač Redsa ovih bi dana trebao postati Calvin Ramsay.

Svjetla točka ovosezonskog Aberdeena

Ramsay ima 18 godina i igra na poziciji desnog bočnog braniča, a ove je sezone oduševio u momčadi Aberdeena. Veliki škotski klub sezonu je započeo sudjelovanjem u UEFA natjecanjima, da bi istu završio u borbi za ostanak, koji su na kraju izborili. Ramsay je tijekom sezone upisao 24 nastupa u ligi, uz jedan pogodak i pet asistencija.

Upravo njega su mnogi prozvali svjetlom točkom ove sezone, no čini se da neće dobiti priliku to potvrditi u idućoj sezoni. Liverpool je ozbiljno zagrizao, a posljednje informacija govore kako je Aberdeen prihvatio ponuđenih 6.5 milijuna funti.

Za očekivati je da Ramsay odmah postane druga opcija na desnom boku, poziciji gdje igra vjerojatno najbolji igrač te pozicije na svijetu, Trent Alexander-Arnold. No, Trent do sada nije imao pravu zamjenu, odnosno Jürgen Klopp nije bio zadovoljan onime što nudi velški reprezentativac Neco Williams. Zbog toga su za Ramsaya opasno zagrizli, a klubovi poput Aberdeena u takvim slučajevima nemaju puno izbora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider