Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPUŠTA ATLETICO

Luis Suarez ima novi klub, formu za Svjetsko prvenstvo brusit će u velikanu

Luis Suarez novi je član jedan od najvećih klubova Južne Amerike, argentinskog River Platea.

Luis Suarez (Foto: Afp)

Urugvajski napadač 35-godišnji Luis Suarez karijeru će nastaviti u argentinskom velikanu River Plateu, objavili su španjolski i argentinski mediji.

Suarezu će 30. lipnja isteći ugovor s Atletico Madridom i na kultni stadion Monumental doći će kao slobodan igrač, bez odštete.

Urugvajski nogometaš već se dogovorio o uvjetima suradnje sa Riverom, gdje će zamijeniti talentiranog 22-godišnjeg Juliana Alvareza, koji bi karijeru trebao nastaviti u Manchester Cityju.

Najvažnije podići formu do Svjetskog prvenstva

Suarez je samo jednu sezonu proveo u Južnoj Americi, na početku karijere u Nacionalu iz Montevidea. Nakon toga je preselio u Europu i igrao je za Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelonu i Atletico Madrid.
Za urugvajsku reprezentaciju odigrao je 132 utakmice i postigao je 68 golova.

Upravo reprezentacija je glavna motivacija Suarezu, koji je već najavio kako će biti spreman za Svjetsko prvenstvo, iako je lipanjsko okupljanje propustio da bi se posvetio pronalasku novog kluba.

Njegov Urugvaj inače od dolaska novog izbornika igra fantastično i mnogi ih već sad smatraju "dark horseom" Svjetskog prvenstva.

Što se tiče Suareza, on Atletico napušta vrlo zadovoljan. Iako mu je druga sezona bila nešto slabija, u prvoj je odigrao ključnu rolu pri osvajanju titule prvaka Španjolske, što je njemu bilo posebno emotivno jer je iz Barcelone kao tada 33-godišnjak praktički otjeran.

Nicolas De La Cruz, Edison Cavani i Lucas Torreira VIDEO Favoriti iz sjene spremni za Svjetsko prvenstvo: Urugvaj torpedirao Panamu s pet komada divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider